ΒΙΝΤΕΟ: Πώς οι τζιχαντιστές προσηλυτίζουν “ειρηνικά” τους Γεζίντι

Το Ισλαμικό Κράτος, οι σουνίτες εξτρεμιστές που έχουν εκτελέσει εκατοντάδες μέλη των Γιεζίντι στο Ιράκ και άλλων μειονοτήτων στη Συρία, έδωσαν στη δημοσιότητα ένα βίντεο που προσπαθούν να δείξουν ότι "εκατοντάδες φωτισμένα μέλη" της θρησκευτικής μειονότητας, αλλαξοπίστησαν οικειοθελώς και ασπάστηκαν ειρηνικά το Ισλάμ. 

Οι τζιχαντιστές κυκλοφόρησαν το βίντεο μία ημέρα μετά το φρικιαστικό βίντεο αποκεφαλισμού του Αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλευ, που προκάλεσε τη διεθνή κατακραυγή.

Οι Γιεζίντι, οι οπαδοί της αρχαίας θρησκείας του Ζωροαστρισμού, αποτελούν μέρος της κουρδικής μειονότητας του Ιράκ και έχουν πληρώσει τον βαρύτερο φόρο αίματος, από την προέλαση του Ισλαμικού κράτους στη χώρα. 

Στο νέο βίντεο με τίτλο "Εκατοντάδες Γιεζίντι ασπάζονται το Ισλάμ", δεν υπάρχει καμία ένδειξη για την τελευταία αιματοχυσία, που προκάλεσε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους να τραπούν σε φυγή και να παγιδευτούν για ημέρες στο Όρος Σιντάρ. 

«Συμβουλεύουμε και παρακαλούμε του Γεζιντίτες να κατέβουν από τα βουνά και να ασπαστούν το Ισλάμ. Πρώτα απ΄όλα για να απαλλαγούν από τις φλόγες της κόλασης και κατά δεύτερον, επειδή όσο παραμένουν στα βουνά απλώς θα πεθάνουν από την πείνα και τη δίψα. Όσο για τη βοήθεια από τις δυτικές χώρες και τους άλλους σταυροφόρους, είναι απλώς ένα ψέμα,» εμφανίζεται να λέει ένας άνδρας από το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε.

 Αυτόπτες μάρτυρες είπαν στο Reuters ότι, οι κάτοικοι που τόλμησαν να μείνουν στα σπίτια τους, κρέμασαν λευκές σημαίες στα σπίτια για να δείξουν την πλήρη παράδοσή τους στο Ισλαμικό Κράτος και να γλιτώσουν από τον θάνατο.