Παρ’ ολίγον νέα αεροπορική τραγωδία με αεροσκάφος της Malaysia!

Ένα απίστευτο κύμα... γκαντεμιάς πλήττει τη Malaysia Airlines τους τελευταίους μήνες. Μετά την εξαφάνιση του Boeing 777 σαράντα λεπτά μετά την αναχώρησή του από την Κουάλα Λουμπούρ, τον περασμένο Μάρτιο, και την κατάρριψη ενός αεροσκάφους της ίδιας εταιρείας στην ανατολική Ουκρανία, μία ακόμα τραγωδία με αεροπλάνο της Μalaysia απεφεύχθη την τελευταία στιγμή.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η πτήση MH136 με 167 επιβάτες ήταν έτοιμη προς αναχώρηση από το αεροδρόμιο της Αδελαΐδας στην Αυστραλία την περασμένη Τρίτη, με προορισμό την Κουάλα Λουμπούρ, και είχε ήδη ξεκινήσει την πορεία του στον αεροδιάδρομο, όταν ξαφνικά αναγκάστηκε να... φρενάρει και να καθυστερήσει την απογείωση.

Ο λόγος; Ένα αεροσκάφος της Tiger Airways το οποίο πλησίαζε στο ίδιο αεροδρόμιο και ετοιμαζόταν να προσγειωθεί, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος σύγκρουσης των δύο αεροπλάνων.

Από τον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου κρίθηκε ότι υπήρχε κίνδυνος κατά την απογείωσή του το αεροσκάφος της Malaysia να πέσει πάνω σε αυτό της Tiger, κι έτσι εγκαίρως ζητήθηκε από τους πιλότους της πτήσης MH136 να σταματήσουν τη διαδικασία απογείωσης, όπως και έγινε.

Το αεροσκάφος της Malaysia αναχώρησε τελικά με μικρή καθυστέρηση, ενώ όλοι οι επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους.