Τουρκία: Άνοιξαν οι πρώτες κάλπες και ο Ερντογάν το γιόρτασε με γκολ

Οι προεδρικές εκλογές άρχισαν ήδη στα σύνορα της χώρας και οι Τούρκοι υπήκοοι οι οποίοι ζουν στο εξωτερικόμ μπορούν να ψηφίζουν σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους της υπηρεσίας τελωνείων σε 42 εκλογικά τμήματα σε σημεία χερσαίας διέλευσης, αεροδρόμια και λιμάνια! 

Οι κάλπες στα σύνορα (!) θα μείνουν ανοιχτές για τους Τούρκους του εξωτερικού μέχρι την 10η Αυγούστου, ημέρα που θα διεξαχθεί στο εσωτερικό της χώρας ο πρώτος κύκλος των προεδρικών εκλογών.

Πρόκειται για άλλη μια καινοτομία από τον Ερντογάν, που δεν θέλει να χάσει ούτε ψήφο. Έτσι, οι Τούρκοι υπήκοοι οι οποίοι ζουν σε κοντινές χώρες, ή περνούν από τη χώρα τους καθ' οδόν προς κάποιον άλλο προορισμό, θα μπορούν να ψηφίζουν στα σύνορα!

Πρόκειται για την πρώτη διαδικασία στην ιστορία της Τουρκίας στην οποία ο πρόεδρος θα εκλεγεί άμεσα - μέχρι σήμερα, τον πρόεδρο της Τουρκίας εξέλεγε η Εθνοσυνέλευση.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός θεωρείται το φαβορί και - στα πλαίσια της προεκλογικής τους εκστρατείας- είπε να τονίσει το λαϊκό του προφίλ, παίζοντας ποδόσφαιρο.

Με αφορμή τα εγκαίνια σταδίου στην Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν - που παλαιότερα έπαιζε ερασιτεχνικά στην Κασίμπασα - φόρεσε την πορτοκαλί φανέλα με το νούμερο 12 -πιθανή αναφορά στην ελπίδα του να γίνει ο 12ος πρόεδρος της Τουρκίας τον επόμενο μήνα- και σκόραρε τρία γκολ, μέσα σε διάστημα 15 λεπτών.

Τυχαίο;