Ολοκληρώθηκε η υπεράσπιση του Πιστόριους

Οι συνήγοροι του Όσκαρ Πιστόριους ολοκλήρωσαν σήμερα την παρουσίαση των μαρτύρων υπεράσπισης και η δίκη του διάσημου παραολυμπιονίκη -που κατηγορείται για τη δολοφονία της φίλης του στις 14 Φεβρουαρίου του 2013 - διακόπηκε μέχρι τις 7 και 8 Αυγούστου.

Ωστόσο, ο συνήγορος υπεράσπισης του νοτιοαφρικανικού αθλητή, Μπάρι Ρουξ, κατήγγειλε ότι -εξαιτίας της ζωντανής μετάδοσης της δίκης από την τηλεόραση και το έντονο ενδιαφέρον της διεθνούς κοινότητας - ορισμένοι μάρτυρες υπεράσπισης αρνήθηκαν να καταθέσουν, καθώς δεν ήθελαν "να ακουστούν οι φωνές τους σε ολόκληρο τον κόσμο".

Τον Αύγουστο θα γίνουν οι τελικές αγορεύσεις της κατηγορούσας αρχής και των συνηγόρων υπεράσπισης, ώστε να βγει η τελική ετυμηγορία.

Ο 27χρονος Πιστόριους, ο οποίος ακρωτηριάστηκε σε πολύ μικρή ηλικία από τα γόνατα και κάτω εξαιτίας μίας πάθησης, αρνείται ότι σκότωσε από πρόθεση την 29χρονη σύντροφό του Ρίβα Στέενκαμπ στο σπίτι του στην Πρετόρια. Υποστηρίζει ότι την σκότωσε κατά λάθος, καθώς την πέρασε για διαρρήκτη. Αντίθετα, ο εισαγγελέας τον κατηγορεί ότι την σκότωσε ύστερα από καυγά.

Δείτε καρέ-καρέ την αναπαράσταση της δολοφονίας της Ρίβα από τον Πιστόριους

Αν βρεθεί ένοχος, ο Πιστόριους θα μπορούσε να καταδικαστεί ακόμα και σε ισόβια κάθειρξη.  

Οι δικηγόροι του προσπαθούν τώρα να ελαφρύνουν τη θέση του κατηγορούμενου λέγοντας ότι ο πελάτης του ενήργησε εν θερμώ την μοιραία ώρα- επικαλούμενοι αγχώδη διαταραχή- αλλά, σύμφωνα με την επίσημη ψυχιατρική έκθεση , ο Πιστόριους δεν έπασχε από κάποια ψυχική διαταραχή όταν σκότωσε την Στέενκαμπ και είχε πλήρη ικανότητα καταλογισμού των πράξεών του.

Διαβάστε σχετικά: Καταπέλτης το δικαστήριο: Ο Πιστόριους τα έχει τετρακόσια