Αποκεφάλισαν Ιρακινό στο όνομα του… Μουντιάλ!

Απίστευτης σκληρότητας εικόνες ανέβασαν στο Twitter μέλη της εξτρεμιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε (ISIS), που επελαύνει σε μεγάλες πόλεις της χώρας και έχει καταλάβει τη Μοσούλη.

Οι ισλαμιστές αποκεφάλισαν έναν Ιρακινό αστυνομικό και ανέβασαν τη φωτογραφία στο ίντερνετ με το σχόλιο "Αυτή είναι η δική μας μπάλα. Είναι φτιαγμένη από ανθρώπινο δέρμα #WorldCup".

Το ISIS έχει και στο παρελθόν ανεβάσει στο διαδίκτυο οπτικό υλικό από ακραίες πράξεις βίας: είχαν σταυρώσει χριστιανούς στη Συρία και είχαν ανεβάσει βίντεο στο οποίο αντάρτες δολοφονούσαν εν ψυχρώ αμάχους στο δρόμο.

Διαβάστε σχετικά: Το ποδόσφαιρο με τα μάτια φονταμενταλιστών και τζιχαντιστών

Ο πρόεδρος του Ιράν, Χασάν Ρουχανί, δήλωσε πρόθυμος να στηρίξει την ιρακινή κυβέρνηση.

Το Ιράν δεν θα ξεκινήσει μια στρατιωτική επιχείρηση στο Ιράκ εναντίον των ισλαμιστών ανταρτών που έχουν καταλάβει μέρος της χώρας, όμως είναι έτοιμο να προσφέρει τη βοήθειά του στην κυβέρνηση της Βαγδάτης, δήλωσε σήμερα ο ιρανός πρόεδρος, ο οποίος δεν απέκλεισε υπό προϋποθέσεις το ενδεχόμενο συνεργασίας της Τεχεράνης με την Ουάσινγκτον.

"Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε, αν μας το ζητήσουν, στη βάση των διεθνών κανονισμών και της θέλησης του λαού και της κυβέρνησης του Ιράκ", είπε ο Ροχανί, προσθέτοντας ότι "οι Ιρακινοί μπορούν να πολεμήσουν την τρομοκρατία μόνοι τους".