Μαλαισία: Τραγικές σκηνές στην ενημέρωση για το μοιραίο Μπόινγκ

Ένταση επικράτησε σήμερα στην αίθουσα της καθημερινής πλέον ενημέρωσης για την τύχη του Boeing 777 της Malaysia Airlines, στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ.  

Η ασφάλεια της Malaysia Airlines έβγαλε σηκωτή από τον χώρο τη μητέρα ενός Κινέζου επιβάτη που αγνοείται, όταν αυτή ξέσπασε και άρχισε να διαμαρτύρεται για την έλλειψη ενημέρωσης για την τύχη του αεροπλάνου και του γιου της, 12 ημέρες μετά την εξαφάνιση. 

Αρκετοί συγγενείς των επιβατών ξεδίπλωσαν ένα πανό και άρχισαν να φωνάζουν στους δημοσιογράφους που είχαν συγκεντρωθεί στον χώρο ενημέρωσης, μεταξύ αυτών και η γυναίκα που θρηνούσε.

"Λένε απλώς: περιμένετε για πληροφορίες. Περιμένετε για πληροφορίες. Δεν ξέρουμε για πόσο πρέπει να περιμένουμε", είπε ταραγμένη η γυναίκα.

"Γιατί δεν μας δίνουν μια εξήγηση; Ο γιος μου. Έχουν περάσει 12 ημέρες. Βρίσκομαι εδώ 10 ημέρες και κάθε φορά που κάνουμε μια ερώτηση δεν μας δίνουν απάντηση, μας λένε ελάτε πάλι αύριο" δήλωσε με λυγμούς.

Διαβάστε ακόμα: Απεργία πείνας ξεκινούν οι συγγενείς των επιβατών του Μπόινγκ

Περίπου τα δύο τρίτα των 227 επιβατών της πτήσης MH370 που χάθηκε στις 8 Μαρτίου ήταν Κινέζοι και οι συγγενείς τους είναι εξοργισμένοι με την κυβέρνηση της Μαλαισίας αλλά και με την Malaysia Airlines, καθώς καταγγέλλουν ότι ενημερώνονται με μεγάλη καθυστέρηση αλλά και ότι οι προσπάθειες για την ανεύρεση του αεροπλάνου είναι ανεπαρκείς.