Μαλαισία: “Καληνύχτα” το τελευταίο μήνυμα του πιλότου του Μπόινγκ

Το τελευταίο μήνυμα που μετέδωσαν οι πιλότοι του Μπόινγκ 777 της Malaysia Airlines προς τον πύργο ελέγχου, πριν εγκαταλείψουν τον εναέριο χώρο της Μαλαισίας για να εισέλθουν σε αυτόν του Βιετνάμ, έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η πολιτική αεροπορία τη Μαλαισίας . 

Σύμφωνα με την υπηρεσία, ο κυβερνήτης είπε "Λοιπόν,εντάξει, καληνύχτα" και έκτοτε χάθηκε κάθε επαφή.

Πέντε ημέρες μετά την εξαφάνιση του Boeing, κανένας δεν μπορεί να δώσει ακόμα μια αληθοφανή, έστω, εξήγηση για το τι μπορεί να συνέβη στο αεροσκάφος με τους 239 επιβάτες που χάθηκε μυστηριωδώς από τα ραντάρ το Σάββατο τα ξημερώματα, ενώ πετούσε από την Κουάλα Λουμπούρ προς το Πεκίνο.  

Δώδεκα χώρες, μεταξύ αυτών οι ΗΠΑ, η Κίνα και η Ιαπωνία συμμετέχουν στην επιχείρηση εντοπισμού κάποιου ίχνους της πτήσης φάντασμα. Συνολικά 42 πλοία, 39 αεροπλάνα και δέκα δορυφόροι ψάχνουν μια έκταση 90.000 τετραγωνικών χιλιόμετρων(στο μέγεθος της Πορτογαλίας) , σε ακτίνα περίπου 200 χιλιομέτρων γύρω από το σημείο που ο πύργος ελέγχου έχασε την επικοινωνία με το Μπόινγκ, μεταξύ των ανατολικών ακτών της Μαλαισίας και το νότιο Βιετνάμ. 

Παρά την γιγαντιαία επιχείρηση όμως, οι ανακοινώσεις που γίνονται καθημερινά για την υπόθεση προκαλούν πλέον κλαυσίγελο, ειδικά από τις μαλαισιανές αρχές που φαίνεται να έχουν χάσει τον έλεγχο.  

H CΙΑ δεν αποκλείει το γεγονός ο πιλότος του μοιραίου αεροσκάφους της Malaysia Airlines, ακόμα και να αυτοκτόνησε - να οδήγησε δηλαδή το αεροσκάφος στη συντριβή με τη θέλησή του.

Ο πιλότος, όπως αναφέρει η Daily Mail θα μπορούσε να σβήσει τον αναμεταδότη του στίγματος του αεροπλάνου και μετά να το οδηγούσε όπου αυτός νόμιζε και να το οδηγήσει στη συντριβή. Αυτή η πιθανότητα θα μπορούσε να δώσει μια εξήγηση και στο γιατί το αεροπλάνο εξαφανίστηκε από τα ραντάρ.  

Από την πλευρά της, η Malaysia Airlines "δεν έχει κανένα λόγο να πιστεύει" ότι τυχόν ενέργειες του πληρώματος προκάλεσαν την εξαφάνιση του αεροπλάνου.  

Μέσα στη γενικότερη σύγχηση, η υπηρεσία διαχείρισης εναέριας κυκλοφορίας του Βιετνάμ ανέφερε ότι έλαβε ένα e-mail από έναν νεοζηλανδό εργαζόμενο σε εξέδρα άντλησης πετρελαίου ανοιχτά του Βουνγκ Τάου, ο οποίος ανέφερε ότι "είδε ένα φλεγόμενο αντικείμενο",  περίπου 300 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Βουνγκ Τάου. Ωστόσο, η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί.