Τραγωδία στο Πακιστάν με δεκάδες νεκρά παιδιά

Ντροπή για όλη την ανθρωπότητα αποτελεί η είδηση ότι τις τελευταίες εβδομάδες, τουλάχιστον 62 παιδιά πέθαναν σε μια ερημική περιοχή του νότιου Πακιστάν από την πείνα και την έλλειψη φαρμάκων.

Όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές της ερήμου Ταρ - μια ζώνη σε απόσταση 300 χιλιομέτρων βορειοανατολικά του Καράτσι, που φτάνει μέχρι τα σύνορα με την Ινδία και στην οποία χιλιάδες άνθρωποι υποφέρουν από υποσιτισμό - τουλάχιστον 62 παιδιά έχασαν την ζωή τους κυρίως λόγω του ασυνήθιστου ψύχους, μιας επιδημίας πνευμονίας και της έλλειψης επαρκούς ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Ο επικεφαλής του πανίσχυρου Ανωτάτου Δικαστηρίου του Πακιστάν, ο δικαστής Τασαντούκ Χουσάιν Τζιλάνι, συγκάλεσε σήμερα ένα συμβούλιο ανωτάτων αξιωματούχων για να συζητηθούν και να εντοπιστούν τα αίτια της ανθρωπιστικής κρίσης και να διασφαλίσει ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να επαναληφθεί. "Θα έπρεπε να κρεμαστούμε από την ντροπή μας", είπε. 

Mετά το σάλο που προκάλεσε στη χώρα η είδηση- αλλά και την διεθνή κατακραυγή από ανθρωπιστικές οργανώσεις και οργανισμούς αρωγής- ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Ναουάζ Σαρίφ και ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Λαϊκού Κόμματος (PPP) Μπιλαουάλ Μπούτο-Ζαρντάρι επισκέφθηκαν σήμερα την περιοχή ενώ, οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν ότι άρχισαν τη διανομή τροφίμων και έδωσαν εντολή να ξεκινήσει έρευνα για τις συνθήκες, κάτω από τις οποίες πέθαναν τα παιδιά.