Τι θα συμβεί με τις άκρως απόρρητες ταινίες πορνό του Οσάμα Μπιν Λάντεν

Μια σειρά εγγράφων που είχαν ανακαλυφθεί στο κρησφύγετο του Μπιν Λάντεν από τους Αμερικανούς SEALS που εισέβαλαν σε αυτό και σκότωσαν τον αρχηγό της Αλ Κάιντα, έδωσαν στη δημοσιότητα οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες. Ωστόσο, μεταξύ των ντοκουμέντων που βρέθηκαν εκεί ήταν και ταινίες πορνό που ο σκληροπυρηνικός ηγέτης της Αλ Κάιντα φέρεται να είχε. Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες όμως αποφάσισαν ότι το υλικό αυτό θα μείνει άκρως απόρρητο και δεν θα δημοσιευτεί.

Ήδη από την επιχείρηση του 2011 (που οδήγησε στο θάνατο του Λάντεν) έχουν υπάρξει πολλές ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες και εκθέσεις που υποστήριξαν ότι ο Λάντεν "μια αξιοσημείωτη ποσότητα πορνογραφικού υλικού και βίντεο".

Ο διευθυντής των υπηρεσιών εθνικής ασφαλείας, James Clapper, επιβεβαίωσε ότι το υλικό υπάρχει, χωρίς να δώσει καμία άλλη λεπτομέρεια.

"Δεν πρόκειται να δημοσιοποιήσουμε αυτό το υλικό εξαιτίας της φύσης του περιεχομένου του" είπε ο εκπρόσωπος του Clapper στο Guardian.

Για χρόνια πάντως ο Μπιν Λάντεν κατάφερνε να παραμένει ασύλληπτος, παρά το κυνήγι των υπηρεσιών ασφαλείας πολλών χωρών αφού προσπαθούσε να μην αφήνει κανένα ηλεκτρονικό στίγμα: δεν είχε τηλέφωνο, αντάλλασσε πληροφορίες και εντολές με τα πρωτοπαλίκαρα του με flash disks και για πρόσβαση στο διαδίκτυο χρησιμοποιούσε μόνον ίντερνετ καφέ.

Παρ' ότι οι τζιχαντιστές παρουσιάζονται ως καλοί τιμητές των θρησκευτικών τους πιστεύω, συχνά έχει βρεθεί στην κατοχή τους πορνογραφικό υλικό. Μάλιστα χρησιμοποιούν ένα σύστημα... X-ray στενογραφίας για να ανταλλάζουν πορνογραφικό υλικό, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από πηγές προσκείμενες στις μυστικές υπηρεσίες.