Σίδνεϊ: Όμηροι τρέχουν πανικόβλητοι έξω από την καφετέρια

Σε κατάσταση πανικού, τουλάχιστον 3 όμηροι εθεάθησαν να τρέχουν έξω από το καφέ όπου ένοπλος εισέβαλε και κρατά ομήρους περίπου 10 εργαζόμενους και 30 πελάτες.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Channel 7, που μεταδίδει ζωντανά το συμβάν, τρεις άνθρωποι βγήκαν τρέχοντας από το καφέ Lindt, ανάμεσά τους υπάρχει ένας που φοράει ποδιά του Lindt.

Πάνοπλοι αστυνομικοί πολιορκούν το κτίριο και βρίσκονται πολύ κοντά στην πόρτα.

Οι όμηροι φαίνεται πως βγήκαν από μια πλευρική πόρτα του καφέ, όπου πριν από έξι ώρες άρχισε το επεισόδιο.

Η αστυνομία δεν έχει επικοινωνία με το δράστη και έτσι είναι άγνωστα τα κίνητρα του καθώς και το αν έχει κάποια αιτήματα.

Διαβάστε από την αρχή την υπόθεση ομηρείας στην καφετέρια του Σίδνεϊ

Πάντως, τοπική τηλεόραση έδειξε εικόνες στις οποίες όμηροι κρατούσαν μια μαύρη σημαία με λευκή αραβική επιγραφή σε παράθυρο του καταστήματος. Η επιγραφή φαίνεται πως είναι η σαχάντα, η μουσουλμανική ομολογία της πίστης: "Δεν υπάρχει Θεός παρά μόνο ο Αλλάχ και ο Μωάμεθ είναι ο Προφήτης Του".

Το Αυστραλιανό Εθνικό Συμβούλιο των Ιμάμηδων, σχολιάζοντας τη σύλληψη ομήρων και την πολιορκία σήμερα σε καφέ του Σίδνεϊ, έσπευσε να δηλώσει πως "καταδικάζει απερίφραστα αυτή την εγκληματική πράξη".

Στην κοινή δήλωση με τον Μεγάλο Μουφτή της Αυστραλίας αναφέρεται πως "τέτοιες ενέργειες καταγγέλλονται από το ισλάμ" και επισημαίνεται πως αναμένονται περισσότερες πληροφορίες για την ταυτότητα και τα κίνητρα των δραστών.

Ο Μεγάλος Μουφτής και το συμβούλιο υποσχέθηκαν "την πλήρη υποστήριξη και την αλληλεγγύη (τους) προς τα θύματα και τις οικογένειές τους" και εξέφρασαν την προσδοκία για "μια ειρηνική διευθέτηση αυτής της συμφοράς".