Σύνορα κλείνει ο ιός Έμπολα

Σε κλείσιμο των συνόρων της με τη Σιέρα Λεόνε και τη Λιβερία προχωρεί η Γουινέα υπό το φόβο περαιτέρω εξάπλωσης του ιού Έμπολα, ο οποίος μετρά ήδη περισσότερα από 1.000 θύματα φέτος.

Σύμφωνα με τις αρχές της Γουινέα το κλείσιμο των συνόρων έγινε προληπτικά.

Διαβάστε: Τα μυστήρια του Έμπολα: Τι συμπτώματα προκαλεί ο ιός

Σε κατάσταση συναγερμού για το μολυσματικό ιό είναι και η Νιγηρία. Τουλάχιστον 139 άνθρωποι έχουν τεθεί σε καραντίνα καθώς πιστεύεται ότι ίσως έχουν μολυνθεί από τον ιό.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα ανήλθε τώρα σε εννέα, εκ των οποίων δύο πέθαναν, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Τσουκούου Ονιεμπούτσι.

Μία νοσοκόμα στη Νιγηρία πέθανε αυτή την εβδομάδα έχοντας κολλήσει τον ιό από τον σύμβουλο της κυβέρνησης της Λιβερίας Πάτρικ Σόγερ, ο οποίος πέθανε την περασμένη εβδομάδα σε νοσοκομείο του Λάγκος.

'Εξι ακόμη ύποπτα κρούσματα μένει να επιβεβαιωθούν, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας.

Στο μεταξύ, ένας καναδός πολίτης, ο οποίος πρόσφατα ταξίδεψε στη Νιγηρία, τέθηκε σε απομόνωση στο νοσοκομείο Brampton Civic κοντά στο Τορόντο καθώς εμφάνισε συμπτώματα γρίπης που θα μπορούσαν να είναι και του Έμπολα, μετέδωσε σήμερα το δίκτυο Global News.

Η Νιγηρία έχει απευθύνει έκκληση για εθελοντές καθώς δεν υπάρχει ιατρικό προσωπικό να καλύψει τις ανάγκες των ασθενών.

Την ίδια ώρα, η Ινδία έθεσε τα αεροδρόμια και τα λιμάνια της σε κατάσταση συναγερμού και η κυβέρνηση εγκαινίασε σήμερα τηλεφωνική γραμμή επικοινωνίας για πληροφορίες σχετικά με τον Έμπολα στο πλαίσιο της λήψης μέτρων κατά του ιού.