Το Ισραήλ βομβάρδισε σχολείο – καταυλισμό του ΟΗΕ στη Γάζα

Δεν ακούει τις διεθνείς εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός σε κατοικημένες περιοχές και δε φαίνεται να συγκινείται μπροστά στην τραγωδία των αμάχων το Ισραήλ, καθώς συνεχίζει για τρίτη εβδομάδα τα ουσιαστικά τυφλά πλέον χτυπήματα στη Γάζα.

Την Τετάρτη στο στόχαστρο μπήκε η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού την ώρα που περισυνέλεγε θύματα και τραυματίες από ένα προάστιο και σήμερα ο ισραηλινός στρατός βομβάρδισε ένα σχολείο του ΟΗΕ όπου έχουν βρει καταφύγιο δεκάδες Παλαιστίνιοι στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, στο Μπέιτ Χανούν.  

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Χαμάς, Άσραφ αλ Κούντρα, από τον βομβαρδισμό του σχολείου της UNRWA (της υπηρεσίας του ΟΗΕ για την αρωγή των Παλαιστινίων προσφύγων) σκοτώθηκαν τουλάχιστον 16 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και επτά παιδιά, και 200 τραυματίστηκαν.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν. ανακοίνωσε ότι ανάμεσα στα θύματα βρίσκονται και εργαζόμενοι του Οργανισμού και καταδίκασε «έντονα» την επίθεση.

Σύμφωνα με φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου, οι νεκροί από τον βομβαρδισμό αυτό είναι τουλάχιστον εννέα, μεταξύ των οποίων και ένα βρέφος ενός έτους.   

Λίγες ώρες αργότερα, μία αεροπορική επιδρομή είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 7 ανθρώπων, «στην πλειονότητά τους παιδιών», σε μια περιοχή μεταξύ των πόλεων Ράφα και Χαν Γιούνες, στο βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα. 

Με τα θύματα αυτά, ο αριθμός των νεκρών σε μία μόνο ημέρα στη Λωρίδα της Γάζας έφθασε τους 98.

Το σχολείο πριν βομβαρδιστεί....    

Ο εκπρόσωπος της Χαμάς Φάουζι Μπαρχούμ έκανε λόγο για "φρικτή σφαγή" και "τεράστιο έγκλημα πολέμου", προειδοποιώντας ότι "το Ισραήλ θα πληρώσει πολύ ακριβό τίμημα" για τον βομβαρδισμό του σχολείου. 

 

Τα θύματα έχουν μεταφερθεί σε πολλά διαφορετικά κέντρα νοσηλείας γιατί "μια τέτοια σφαγή" δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο από ένα ιατρικό κέντρο... 

Επισήμως, το Ισραήλ έχει ανακοινώσει ότι στοχεύει σε τούνελ και αποθήκες πυρομαχικών των ενόπλων της Χαμάς. Αλλά τα χτυπήματα σε νοσοκομεία, σχολεία, καταυλισμούς προσφύγων και σπίτια αμάχων συνεχώς πληθαίνουν, προκαλώντας την παγκόσμια οργή.   

Τα ξημερώματα της Πέμπτης, μια εξαμελής οικογένεια με δυο παιδάκια έξι και τριών ετών ξεκληρίστηκε από τους βομβαρδισμούς. Πριν 2 ημέρες, άλλο ένα σχολείο του ΟΗΕ στον καταυλισμό προσφύγων αλ Μαγκάζι επλήγη κατά τη διάρκεια ισραηλινής επίθεσης, με πολλούς νεκρούς και τραυματίες.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάχου έχει κατηγορήσει την Χαμάς ότι ευθύνεται για τους θανάτους των αθώων Παλαιστινίων, επειδή τους χρησιμοποιεί ως "ανθρώπινη ασπίδα". Έτσι, το Ισραήλ αναγκάζεται να τους χτυπήσει, προκειμένου να εξουδετερώσει τον εχθρό.  

Από τις επιθέσεις του ισραηλινού στρατού, πάνω από 800 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί, το 80% άμαχοι και γυναικόπεδα και 5.000 έχουν τραυματισθεί. Το Ισραήλ μετρά τουλάχιστον 35 απώλειες.