Ιράκ: Οι τζιχαντιστές διέταξαν κλειτοριδεκτομή από τα 11 ως τα 46!

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους που έχουν ιδρύσει χαλιφάτο στις περιοχές του Ιράκ που έχουν υπό τον έλεγχο τους διέταξαν όλες τις γυναίκες έως 46 ετών να υποβληθούν σε ακρωτηριασμό των γεννητικών τους οργάνων, όπως καταγγέλλει ο ΟΗΕ.

Η διαταγή αφορά ακόμη και κορίτσια από το 11ο έτος της ηλικίας τους.

Διαβάστε: Ποιοι είναι οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε

"Είναι μια φετβά (θρησκευτικό διάταγμα) του Ισλαμικού Κράτους για την οποία μόλις ενημερωθήκαμε", δήλωσε η Ζακλίν Μπάντκοκ, η μόνιμη συντονίστρια ανθρωπιστικών υποθέσεων του ΟΗΕ στο Ιράκ, σε βιντεοσύνδεση με τη Γενεύη από την Αρμπίλ. "Είναι κάτι πολύ καινούργιο για το Ιράκ και κυρίως για αυτή την περιοχή. (Μας) προκαλεί μεγάλη ανησυχία και πρέπει να αντιμετωπιστεί", υπογράμμισε η Μπάντκοκ.

Διαβάστε: Τι συμβαίνει στο Ιράκ: 6 βασικές απαντήσεις

Ο ακρωτηριασμός των γεννητικών οργάνων των γυναικών ήταν ένα πολύ σπάνιο φαινόμενο στο Ιράκ και δεν εμφανιζόταν παρά σε μερικές απομονωμένες περιοχές της χώρας.

Η αξιωματούχος του ΟΗΕ επεσήμανε ότι δεν διαθέτει ακριβή στοιχεία σχετικά τον αριθμό των γυναικών που αφορά το διάταγμα αυτό του Ισλαμικού Κράτους, όμως ανέφερε ότι βάσει των εκτιμήσεων του ΟΗΕ "4 εκατομμύρια κορίτσια και γυναίκες ενδέχεται να επηρεάζονται".

Εξάλλου η αξιωματούχος του ΟΗΕ δήλωσε ότι δεν παραμένουν παρά "περίπου 20 οικογένειες χριστιανών στη Μοσούλη", οι οποίες λαμβάνουν την υποστήριξη μη κυβερνητικών οργανώσεων όπως η Caritas.

Διαβάστε: Οι τζιχανιστές δίνουν φαΐ και καύσιμα σε όσους γυρνούν στη Μοσούλη

Κάποιες από τις οικογένειες έχουν ασπαστεί το Ισλάμ, ενώ άλλες προτίμησαν να πληρώσουν το πρόστιμο που επέβαλε το ΙΚ στους χριστιανούς, πρόσθεσε η Μπάντκοκ.

Προς το παρόν το Ισλαμικό Κράτος δεν έχει σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές.