Βενεζουέλα: Δυο νεκροί σε πολυπληθείς διαδηλώσεις κατά του Μαδούρο

Δυο άνθρωποι έχουν πέσει νεκροί στη Βενεζουέλα στη διάρκεια πολυπληθών διαδηλώσεων που διοργανώθηκαν στο Καράκας κατά του προέδρου της χώρας Νίκολας Μαδούρο.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της αντιπολίτευσης, Μαρία Κορίνα Μαχάδο, οι δυο νεκροί είναι φοιτητές.

"Πρόκειται για δύο πολίτες της Βενεζουέλας που σκοτώθηκαν επειδή ύψωσαν τη φωνή τους", μετέδωσε, σύμφωνα με το Reuters, ένα κολομβιανό τηλεοπτικό κανάλι.

H πλευρά του προέδρου ανακοίνωσε ότι μόνον ένας άνδρας έχει σκοτωθεί και πως το θύμα ήταν ένας από τους υποστηρικτές του Μαδούρο.

Σύμφωνα με το Reuters και το Γαλλικό Πρακτορείο, άγνωστοι άνοιξαν πυρ εναντίον του πλήθους κατά τη διάρκειας της διαδήλωσης φοιτητών και υποστηρικτών της αντιπολίτευσης στο Καράκας.

Οι διαδηλωτές είχαν μόλις ολοκληρώσει την πορεία τους στο κέντρο του Καράκας, όταν άνδρες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτες άνοιξαν πυρ εναντίον τους και τράπηκαν σε φυγή.

Στη διαδήλωση συμμετείχαν πολλές χιλιάδες άνθρωποι, περιλαμβανομένου του ηγέτη της αντιπολίτευσης Ενρίκε Καπρίλες, για να καταδικάσουν την οικονομική πολιτική του προέδρου Νικολάς Μαδούρο και να απαιτήσουν την άμεση απελευθέρωση των φοιτητών που έχουν συλληφθεί και κρατούνται τις τελευταίες ημέρες κατά τη διάρκεια κινητοποιήσεων στην επαρχία.

Πληθωρισμός, ελλείψεις σε βασικά είδη, ανασφάλεια: η πετρελαιοπαραγωγός Βενεζουέλα διανύει στην πραγματικότητα μια περίοδο αναταραχής που αδυνατεί να τερματίσει ο διάδοχος του Ούγκο Τσάβες. Στις αρχές της εβδομάδας, φοιτητές πραγματοποίησαν κινητοποιήσεις σε πολλές πόλεις για να διαμαρτυρηθούν για το αίσθημα ανασφάλειας και τις ελλείψεις σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης.