Η καλή σύζυγος

Η καλή σύζυγος

Έχει κερδίσει αρκετά βραβεία μεταξύ των οποίων και οκτώ Screen Actor Guild, η μοναδική γυναίκα ηθοποιός που το έχει καταφέρει μέχρι σήμερα...Υποδύθηκε τη νοσοκόμα Carol Hathaway στη σειρά του NBC "ER" και παρά το γεγονός ότι αρχικά ήταν να πεθάνει στα πρώτα επεισόδια, χάρη στο ταλέντο της εμφανίστηκε για τις επόμενες έξι σεζόν ενώ από το 2009 είναι η Alicia Florrick, η καλή σύζυγος…

Η Τζουλιάνα Μάργκιουλις γεννήθηκε τον Ιούνιο του 1966 στη Νέα Υόρκη. Η μητέρα της ήταν δασκάλα χορού και ο πατέρας της συγγραφέας. Η οικογένεια της μετακόμισε στο Παρίσι όταν ήταν 2 χρόνων και στην Αγγλία δύο χρόνια μετά. Στα 14 της μπήκε σε ένα οικοτροφείο στο New Hampshire και μετά την αποφοίτησή της, σπούδασε ιστορία της τέχνης στο Sarah Lawrence College, όπου συμμετείχε σε αρκετές θεατρικές παραγωγές. Η αγάπη της για την υποκριτική την οδήγησε να παρατήσει το κολέγιο, επέστρεψε στη Νέα Υόρκη και ξεκίνησε μαθήματα, τα οποία για να τα πληρώνει χρειάστηκε να εργαστεί ως σερβιτόρα και μπαργούμαν. Το 1991 κέρδισε τον πρώτο της ρόλο στην ταινία του Στίβεν Σιγκάλ, "Out for Justice", στην οποία υποδύθηκε μια πόρνη και ακολούθησαν αρκετές εμφανίσεις σε δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές όπως οι "Law and Order", "Murder She Wrote" και "Homicide: Life on the Street".

Το 1994 ήρθε ο ρόλος που την έκανε γνωστή και δεν είναι άλλος από αυτόν της νοσοκόμας Carol Hathaway στη σειρά "ER" του NBC. Ο χαρακτήρας που υποδύθηκε αρχικά ήταν να πεθάνει στα πρώτα επεισόδια ωστόσο χάρη στο ταλέντο της εμφανίστηκε στη σειρά για έξι σεζόν, κερδίζοντας ένα Emmy. Ακολούθησαν αρκετές εμφανίσεις στη μικρή οθόνη όπως στις σειρές "The Sopranos" και "Τhe Grid", για την οποία κέρδισε μια υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα αλλά και κάποιες ταινίες όπως η "Snakes on a Plane" το 2006. Το 2008 υποδύθηκε μια δικηγόρο στην τηλεοπτική σειρά "Canterbury's Law", η οποία όμως σταμάτησε να προβάλλεται μετά από 6 επεισόδια ωστόσο την επόμενη χρονιά της δόθηκε ένας ακόμα ρόλος δικηγόρου, αυτός της Alicia Florrick στη σειρά "The Good Wife", για τον οποίο έχει κερδίσει ένα SAG, μια Χρυσή Σφαίρα και δύο βραβεία Emmy, ένα το 2011 και ένα το 2014.

Σε ό,τι αφορά την προσωπική της ζωή, διατηρούσε δεσμό με τον ηθοποιό Ron Eldard, τον οποίο συνάντησε το 1991 στα μαθήματα υποκριτικής κι έμειναν μαζί για τα επόμενα δώδεκα χρόνια. Κι ενώ η Μάργκιουλις ήταν τόσο σίγουρη ότι αυτό που ήθελε να κάνει στη ζωή της ήταν να ασχοληθεί με την υποκριτική, δεν ίσχυε το ίδιο και για το γάμο, μέχρι που βρέθηκε στη ζωή της ο κατά 6 χρόνια μικρότερός της Keith Lieberthal, με τον οποίο παντρεύτηκαν το 2007 ενώ ήταν επτά μηνών έγκυος. Ο γιος τους γεννήθηκε στις 17 Ιανουαρίου του 2008.