Η star της country

Η star της country

Σε ηλικία 17 χρόνων κυκλοφόρησε το ντεμπούτο album της με πωλήσεις πάνω από 2,5 εκατομμύρια αντίτυπα. Το 2010 έγινε η νεότερη καλλιτέχνις που κερδίζει βραβείο Grammy για το "Album της Χρονιάς" ενώ είναι η πρώτη στην ιστορία που δύο album της πουλάνε ένα εκατομμύριο αντίτυπα την πρώτη εβδομάδα της κυκλοφορίας τους. Ο λόγος για την τραγουδίστρια Taylor Swift, η οποία το 2012 κατέλαβε την πρώτη θέση στη λίστα του περιοδικού Forbes με τους πιο ακριβοπληρωμένους celebrities κάτω των 30 και σε ηλικία 24 χρόνων βραβεύτηκε για την προσφορά της στην country μουσική.

Η Taylor Alison Swift γεννήθηκε το Δεκέμβριο του 1989 στην Pennsylvania. Η γιαγιά της ήταν τραγουδίστρια της όπερας και η Taylor ακολούθησε τα βήματα της από πολύ μικρή ηλικία. Μέχρι τα 12 της τραγουδούσε σε τοπικές εκδηλώσεις και διαγωνισμούς, έγραφε τραγούδια και είχε ξεκινήσει τα μαθήματα κιθάρας. Αρκετά συχνά επισκεπτόταν το Nashville του Tennessee, γνωστό και ως "music city", προκειμένου να εξασφαλίσει συμβόλαιο με κάποια δισκογραφική εταιρεία. Έτσι, οι γονείς της προκειμένου να τη βοηθήσουν να κάνει τα όνειρά της πραγματικότητα αποφάσισαν να εγκατασταθούν στο κοντινό Hendersonville. Μία εμφάνισή της στο The Bluebird Café στο Nashville τη βοήθησε να εξασφαλίσει συμβόλαιο με τη δισκογραφική εταιρεία Big Machine Records και το 2006 κυκλοφόρησε το πρώτο της single "Tim McGraw", το οποίο βρέθηκε στο Top 10 των charts. Τον Οκτώβριο του ίδιου έτους κυκλοφόρησε το ντεμπούτο album της πουλώντας πάνω από 2,5 εκατομμύρια αντίτυπα, ενώ εκτός από την εμπορική επιτυχία, κέρδισε εξαιρετικές κριτικές και αρκετά βραβεία, κάτι που δε συνέβη με την επόμενη δουλειά της με τίτλο Sounds of the Season: The Taylor Swift Holiday Collection που κυκλοφόρησε το 2007.

Το 2008 ήταν υποψήφια για βραβείο Grammy στην κατηγορία "Καλύτερος Νέος Καλλιτέχνης", ενώ κέρδισε τα βραβεία "Τραγουδίστρια της Χρονιάς" στα Academy of Country Music Awards, "Αγαπημένης Country Τραγουδίστριας" στα American Music Awards και το "Horizon" στα Americana Music Association Awards. Την ίδια εποχή κυκλοφόρησε το album με τίτλο "Fearless", το οποίο έφθασε στην κορυφή των country αλλά και των pop charts, παραμένοντας εκεί για 11 εβδομάδες ενώ μέχρι το τέλος της χρονιάς η Swift είχε αναδειχθεί η "καλλιτέχνις με τις περισσότερες πωλήσεις". Το 2009 κέρδισε αρκετά βραβεία για το "Fearless", μεταξύ των οποίων το "Video of the Year" και το "Female Video of the Year" για το τραγούδι "Love Story" στα CMT Music Awards ενώ το Σεπτέμβριο του 2009 έγινε η πρώτη τραγουδίστρια της country μουσικής που κερδίζει MTV Video Music Award.

Η νίκη της όμως προκάλεσε αντιδράσεις…Ο rapper Kanye West ανέβηκε στη σκηνή κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, πήρε το μικρόφωνο και είπε ότι η R & B τραγουδίστρια Beyonce έπρεπε να κερδίσει το βραβείο. Η Swift δε μπόρεσε να συνεχίσει την ομιλία της και ο West έφυγε από το show. Όταν ανέβηκε στη σκηνή αργότερα η Beyoncé για να παραλάβει το βραβείο "Best Video of the Year" κάλεσε τη Swift να ανέβει στη σκηνή για να ολοκληρώσει την ομιλία της ενώ ο West της ζήτησε συγγνώμη και απολογήθηκε δημοσίως στο "The Jay Leno Show". Η προσοχή μετά τα βραβεία στράφηκε πάνω της με τα εισιτήρια για τη συναυλία της να πωλούνται σε λιγότερο από δύο λεπτά. Επιπλέον, το 2010 έγινε η νεότερη καλλιτέχνις που κερδίζει βραβείο Grammy για το "Album της Χρονιάς".

Το 2010 κυκλοφόρησε το album "Speak Now" με τις επιτυχίες "Mean," "Ours" και "Sparks Fly." Το album σημείωσε μεγάλη επιτυχία πουλώντας πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του κάτι που έγινε ξανά με το επόμενο album της "Red". Με το τέταρτο album της, η Swift έγινε η πρώτη γυναίκα στην ιστορία που δύο album της πουλάνε ένα εκατομμύριο αντίτυπα την πρώτη εβδομάδα της κυκλοφορίας τους. Το 2012 η Swift κατέλαβε την πρώτη θέση στη λίστα του περιοδικού Forbes με τους πιο ακριβοπληρωμένους celebrities κάτω των 30, αφήνοντας πίσω τον Justin Bieber, τη Rihanna και τη Lady Gaga. Την επόμενη χρονιά πρόσφερε τέσσερα εκατομμύρια δολάρια στο Taylor Swift Education Center δηλώνοντας "η μουσική εκπαίδευση είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής μου. Η ζωή μου άλλαξε εντελώς όταν ανακάλυψα ότι μπορώ να γράφω τα δικά μου τραγούδια και να παίζω κιθάρα". Το 2013 τιμήθηκε για την προσφορά της στην country μουσική και σάρωσε τα βραβεία στα American Music Awards. 

Σε ό,τι αφορά την προσωπική της ζωή, το 2008 ακούστηκε πως έβγαινε με τον Joe Jonas από το group "The Jonas Brothers", ωστόσο κανένας από τους δύο δεν επιβεβαίωσε ποτέ τη σχέση τους. Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας "Valentine's Day", με την οποία έκανε το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο, άρχισε η σχέση της με τον ηθοποιό Taylor Lautner, δυστυχώς όμως δεν κατάφεραν να παραβρεθούν στην πρεμιέρα ως ζευγάρι αφού χώρισαν στα τέλη του 2009. Ακολούθησε μία σύντομη σχέση με τον τραγουδιστή John Mayer, η οποία δεν έληξε με τον καλύτερο τρόπο, το 2010 ήταν με τον Cory Monteith και τον Jake Gyllenhaal και μετά τον Conor Kennedy, το γιο του Robert F. Kennedy, Jr, από τον Οκτώβριο του 2012 μέχρι τον Ιανουάριο του 2013 ήταν με το Harry Styles από τους "One Direction".