Η πριγκίπισσα της pop

Η πριγκίπισσα της pop

Είναι γνωστή για τις εκκεντρικές εμφανίσεις της, τα ιδιόμορφα σκηνικά και τα "έξυπνα" τραγούδια της. Έχει πει πως θέλει να γίνει το ίδιο διάσημη με τη Madonna κι αν λάβουμε υπ’ όψιν μας ότι την αποκαλούν "πριγκίπισσα της pop", μάλλον η Katy Perry φαίνεται να έχει καταφέρει να κάνει τα όνειρά της πραγματικότητα.

Η Katheryn Hudson ή αλλιώς όπως είναι γνωστή, η Katy Perry γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1984 στη Santa Barbara της California. Ίσως να εκπλαγείτε, αλλά παρά το γεγονός ότι έχει γράψει το τραγούδι "I Kissed a Girl" και μας έχει συνηθίσει σε ιδιαίτερα προκλητικές εμφανίσεις, η Katy μεγάλωσε σε μια πολύ συντηρητική οικογένεια. Και οι δύο γονείς της ήταν πάστορες, της απαγόρευαν να ακούει rock και pop μουσική και να παρακολουθεί όλα τα προγράμματα στην τηλεόραση. Η Katy άρχισε να κάνει μαθήματα τραγουδιού από τα 9 της χρόνια και έμαθε να παίζει κιθάρα στα 13 της. Από πολύ νωρίς άρχισε να επαναστατεί για την αυστηρή ανατροφή της και να ονειρεύεται μία καριέρα το τραγούδι. Στην εφηβεία της ένας φίλος της της έβαλε να ακούσει Queen, τους λάτρεψε και μέχρι και σήμερα παραμένουν ένα από αγαπημένα της groups. Σε ηλικία μόλις 17 χρόνων μετακόμισε στο Los Angeles προκειμένου να ξεκινήσει τη συνεργασία της με τον παραγωγό και συνθέτη Glen Ballard, ο οποίος στο παρελθόν είχε δουλέψει με την Christina Aguilera και την Alanis Morissette. Μιλώντας για εκείνη την περίοδο σε συνέντευξή της στο περιοδικό Seventeen είχε εκμυστηρευτεί πως αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες, για 5 χρόνια ζούσε χωρίς χρήματα και έφθανε στο σημείο να πουλάει ακόμα και τα ρούχα της προκειμένου να πληρώσει το ενοίκιο. Μέχρι να έρθει η επιτυχία η Katy απογοητεύτηκε πολλές φορές...Το 2004 κι ενώ είχε κλείσει συμφωνία με τη δισκογραφική εταιρεία The Matrix τελικά ακυρώθηκε κάτι που συνέβη άλλες τρεις φορές μέχρι που τελικά το 2007 υπέγραψε με την Capitol.

Αργότερα εκείνο το έτος κυκλοφόρησε το πρώτο της single με τίτλο "Ur So Gay" με τη Madonna να γίνεται fan του τραγουδιού και να το χαρακτηρίζει ένα από τα αγαπημένα της. Παρόλα αυτά η καριέρα της απογειώθηκε λίγο αργότερα με το τραγούδι "I Kissed a Girl," το οποίο έφθασε στην κορυφή των charts κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού το 2008, χάρισε στην Κaty μια υποψηφιότητα για Grammy Award ενώ το album που κυκλοφόρησε με τίτλο "One of the Boys" ήταν στο Top 10. To Το 2009 κυκλοφόρησε το album "Katy Perry: MTV Unplugged", ακολούθησε το "Teenage Dreams" τον Αύγουστο του 2010 με το single "California Gurls" να σκαρφαλώνει στο νούμερο 1 των charts και τον περασμένο Οκτώβριο κυκλοφόρησε το "Prism".  

Το 2009 η Katy ήταν πρωτοσέλιδο λόγω της σχέσης της με το βρετανό κωμικό Russell Brand. Το ζευγάρι αρραβωνιάστηκε κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού τους στην Ινδία και στις 23 Οκτωβρίου του 2010 παντρεύτηκαν. Ο γάμος τους κράτησε όμως μόλις 14 μήνες και από τον Αύγουστο του 2012 η Katy είναι με το μουσικό John Mayer.