Tips της…κρεβατοκάμαρας!

Τα σωστά βήματα περιποίησης πριν πέσουμε για το βραδινό μας ύπνο μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά στην επιδερμίδα όχι μόνο το επόμενο πρωί αλλά και σε βάθος χρόνου. Παίζουν βασικό ρόλο στην ορθή λειτουργία της άμυνας του δέρματος και προλαμβάνουν την πρόωρη γήρανση. Δείτε τι δεν πρέπει να παραλείψετε!

Καθαρισμός: ο ολοκληρωμένος καθαρισμός του δέρματος τουλάχιστον μια φορά την ημέρα και κυρίως το βράδυ είναι η βάση για καλύτερο δέρμα. Δεν περιλαμβάνει όμως μόνο το πρόσωπο αλλά και το λαιμό, τα χείλη και το ντεκολτέ! Σημαντικό είναι να μη χρησιμοποιούμε πετσέτα για το σκούπισμα του προσώπου αλλά χαρτομάντιλο για καλύτερη υγιεινή!

Ενυδάτωση: ειδικά το χειμώνα που ο αέρας είναι ακόμα πιο ξηρός στους εσωτερικούς χώρους, είναι σημαντικό να μην την αμελούμε. Επιλέξτε την κατάλληλη κρέμα για την επιδερμίδα σας και εφαρμόστε με απαλές κυκλικές κινήσεις σε πρόσωπο, λαιμό και ντεκολτέ!

Κρέμα ματιών: εκτός του ότι πρέπει πάντα να ενυδατώνουμε αυτή την ευαίσθητη περιοχή με το σωστό προϊόν, πρέπει να το κάνουμε και με το σωστό τρόπο. Το πιο σημαντικό είναι να μην απλώσουμε την κρέμα κοντά στις σχισμές των βλεφάρων καθώς όσο και να ενδείκνυται για αυτή την ευαίσθητη περιοχή, αν εισχωρήσει στο εσωτερικό τους μπορεί να τα ερεθίσει. Επίσης, πρέπει οι κινήσεις να είναι εξαιρετικά απαλές χωρίς να τραβιέται το δέρμα γιατί σπάει τους ιστούς του κολλαγόνου και προκαλεί πρόωρη γήρανση. Η εφαρμογή με το προτελευταίο δάχτυλο του χεριού, βοηθάει καθώς είναι το πιο αδύναμο και έτσι αποφεύγουμε να ασκήσουμε ασυνείδητα μεγάλη πίεση.

Μαξιλάρι και μαξιλαροθήκη: ένα μαξιλάρι σε ελαφρά ψηλότερη θέση βοηθάει στην αποφυγή κατακράτησης υγρών…άρα λιγότερο πρήξιμο και σακούλες γύρω από τα μάτια όταν ξυπνήσουμε. Επίσης, η αρκετά συχνή αλλαγή της μαξιλαροθήκης βοηθάει στην υγιεινή της επιδερμίδας μας, αποφεύγοντας τη συγκέντρωση μικροβίων και την πιθανότητα εμφάνισης ακμής. Για την αποφυγή ρυτίδων, είναι καλύτερο να κοιμόμαστε ανάσκελα αλλά καθώς είναι κάτι που κατά τη διάρκεια του ύπνου δε μπορούμε να ελέγξουμε απόλυτα ή απλά μπορεί να μη μας βολεύει, η χρήση μεταξωτής μαξιλαροθήκης που δε θα τσακίσει επιπλέον το δέρμα μας, μπορεί να κάνει τη διαφορά!