H Louis Vuitton κλείνει κατάστημα επειδή δίπλα έχει σουβλατζίδικα

Η Louis Vuitton θεωρεί ότι το επίπεδο της πόλης της Κηφισιάς δεν μπορεί πια να σηκώσει το βάρος της φίρμας.

Η μπουτίκ της οδού Λεβίδου θα μεταφερθεί στο πλαίσιο της συγχώνευσης του εν λόγω καταστήματος με το κεντρικό των Αθηνών. Το αιτιολογικό προκαλεί ερμαφρόδιτα συναισθήματα. Η Louis Vuitton δε θέλει, σύμφωνα με ανθρώπους της γαλλικής πολυεθνικής εταιρείας, να διατηρεί ανοικτό κατάστημα, δίπλα σε σουβλατζίδικα, αλλά και άλλα καταστήματα με φθηνό φαγητό.

"Η μετατροπή των καταστημάτων από εμπορικά σε καταστήματα πρόχειρου φαγητού οδηγεί μακροπρόθεσμα στην υποβάθμιση των εμπορικών κέντρων", δήλωσε ο δήμαρχος Κηφισιάς, Νίκος Χιωτάκης.

"Η οικονομική κρίση που αναγκάζει πολλά καταστήματα να κλείσουν όχι μόνο λόγω πτώσης του τζίρου, αλλά και λόγω μείωσης των ενοικίων, που οδηγεί σιγά-σιγά επώνυμες μάρκες το να φεύγουν από τη Ελλάδα ή να κρατάνε ένα κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας", προσθέτει ο δήμαρχος Κηφισιάς.

Ο κ. Χιωτάκης δίνει κατευθύνσεις για να υπάρξει αντιμετώπιση του προβλήματος που προκύπτει, μέσω της συνεννόησης, σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης, να γίνουν ξεκάθαρες οι χρήσεις μεταξύ της αμιγούς κατοικίας των εμπορικών κέντρων και των περιοχών που προσφέρονται για αναψυχή και διασκέδαση, "έτσι ώστε να μην υποβαθμίζονται οι περιοχές αμιγούς κατοικίας σε κάθε δήμο".