Άκαρπη η συνάντηση των αγροτών με τον πρόεδρο της Βουλής

Σε νέο κύκλο κινητοποιήσεων θα προχωρήσουν οι αγρότες, η μορφή των οποίων θα αποφασιστεί στις συνεδριάσεις που θα κάνουν αύριο και μεθαύριο, καθώς η συνάντησή τους με τον πρόεδρο της Βουλής δεν κατέληξε πουθενά.

Αντιπροσωπεία των αγροτών, οι οποίοι πραγματοποίησαν συλλαλητήριο και πορεία από την πλατεία Βάθη προς το Σύνταγμα, παρέδωσε υπόμνημα στον πρόεδρο της Βουλής με 16 βασικά αιτήματά τους.

Με μεγάλη συμμετοχή των αγροτών της Κρήτης διεξάγεται το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο στην Αθήνα. Οι αγρότες της Κρήτης είχαν συγκεντρωθεί στην Πλατεία Βάθη, και ξεκίνησαν την πορεία τους προς τη Βουλή κρατώντας στα χέρια τους μαύρες σημαίες σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Κεντρικό τους σύνθημα ήταν: "Τώρα με τα πόδια, μετά με τα τρακτέρ, αν δε δικαιωθούμε θα γίνει Κιλελέρ".

Οι ίδιοι έχουν άλλωστε ξεκαθαρίσει πως, παρά το γεγονός ότι αποφάσισαν να αποχωρήσουν από τα μπλόκα που είχαν στήσει για περίπου έναν μήνα, δεν καταθέτουν τα όπλα και πως θα συνεχίσουν τον αγώνα για τη δικαίωση των αιτημάτων τους.

H Τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία στην οδό Αχαρνών έξω από το υπουργείο, στην οδό Αχιλλέως από την οδό Λένορμαν, στην οδό Λιοσίων από την οδό Ηπείρου, στην οδό Μάρνη από την πλατεία Βάθη και σε τμήμα της οδού Αριστοτέλους. Η πορεία ξεκίνησε λίγο πριν τις 15:00.

Το "παρών" στο συλλαλητήριο έδωσε νωρίτερα, λίγο μετά τις 12:30, η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Μεταξύ άλλων, δήλωσε: "Η κυβέρνηση ειναι γελασμένη, αν νομίζει οτι οι αγροτικές κινητοποιήσεις σταματούν εδω, ή θα γίνονται δυο φορές το χρόνο". "Να είναι σίγουροι", συνέχισε η κ. Παπαρήγα, "ότι μετά τις αγροτικές κινητοποιήσεις στις οποίες πήρε μέρος ένα πολύ μεγάλο εύρος αγροτών, το αγροτικό κίνημα θα δυναμώσει και μαζί με το εργατικό και λαϊκό ποτάμι, θα σαρώσουν όχι μόνο μνημόνια και δανειακές συμβάσεις, αλλά και κόμματα και δυνάμεις που ενδιαφέρονται να συγκεντρώνεται ο πλούτος σε όλο και λιγότερα χέρια και ο λαός να ζει 50 χρόνια πίσω".

Οι αγρότες έφθασαν, ήδη από νωρίς το πρωί της Τρίτης, στο λιμάνι του Πειραιά, αφότου είχαν αναχωρήσει ήδη από το βράδυ της Δευτέρας, στις 22:00, από το λιμάνι του Ηρακλείου, με το πλοίο BLUE STAR I. Πρόκειται για αγρότες από διάφορα σημεία του νομού και από την περιοχή της Ιεράπετρας Λασιθίου, οι οποίοι κατέφθασαν στην πρωτεύουσα, προκειμένου να πάρουν μέρος στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που οργανώνεται έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στην πλατεία Βάθης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αγρότες μετέβησαν στην Αθήνα χωρίς τα αγροτικά αυτοκίνητα ή τα τρακτέρ τους, ενώ οι εκπρόσωποι τους, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, είχαν έλθει σε συμφωνία με τη ναυτιλιακή εταιρεία ΑΝΕΚ, εξασφαλίζοντας εισιτήριο μετ' επιστροφής έναντι 20 ευρώ.