Επέλαση του χιονιά στη Μακεδονία: Πού χρειάζονται αντιολισθητικές

Προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων σε πολλούς νομούς - Πώς θα λειτουργήσουν την Πέμπτη τα σχολεία

Η επέλαση του χιονιά και ο παγετός που επικρατεί κατά τη διάρκεια της νύκτας δημιουργεί προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων στο επαρχιακό και ορεινό δίκτυο της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας. Οι θερμοκρασίες σε όλη τη Μακεδονία είναι από -4 βαθμούς έως 0 βαθμούς Κελσίου.

Δυτική Μακεδονία

Στο νομό Κοζάνης η κίνηση των οχημάτων, τόσο στην Εγνατία οδό όσο και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, γίνεται χωρίς προβλήματα, ενώ τα σχολεία αύριο Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσουν με δύο ώρες καθυστέρηση στο δήμο Σερβίων Βελβεντού και με μία ώρα καθυστέρηση στο δήμο Βοϊου και στο δήμο Κοζάνης. Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία στο δήμο Εορδαίας.

Στο νομό Γρεβενών, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες από το 40ο χλμ. έως το 44ο χλμ. της επαρχιακής οδού Γρεβενών - Αβδέλλας, ενώ τα σχολεία στο δήμο Γρεβενών θα λειτουργήσουν από τις 9.15 το πρωί.

Στο νομό Καστοριάς αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες, από το 22ο χλμ. έως το 28ο χλμ. της επαρχιακής οδού Καστοριάς - Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από το 35ο χλμ. έως το 45ο χλμ. της επαρχιακής οδού Καστοριάς - Ιωαννίνων (μέσω Νεστορίου) και στην επαρχιακή οδό Νεστορίου - Επταχωρίου (μέσω Πεύκου). Τα σχολεία στο Δήμο Άργους Ορεστικού θα ξεκινήσουν στις 9.15 το πρωί.

Στο νομό Φλώρινας είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες από το 9ο χλμ. έως το 25ο χλμ. της επαρχιακής οδού Φλώρινας - Καστοριάς μέσω Βίγλας και

από το 18ο χλμ. έως το 30ο χλμ. της επαρχιακής οδού Φλώρινας - Καστοριάς μέσω Βιτσίου.

Οι σχολικές μονάδες στο δήμο της Φλώρινας εξ αιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών θα είναι κλειστές, ενώ με μια ώρα καθυστέρηση θα λειτουργήσουν τα σχολεία στους Δήμους Πρεσπών και Αμυνταίου.

Κεντρική Μακεδονία

Στην Ημαθία αλυσίδες χρειάζονται σε τμήματα της Παλαιάς Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), της Επαρχιακής Οδού Βέροιας-Σελίου και της Επαρχιακής Οδού Βέροιας-Δασκίου.

Στην Πέλλα, η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης - παγετού, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στο Δημοτικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο των Δημοτικών Διαμερισμάτων Άρνισσας, Αγίου Αθανασίου, Παναγίτσας, Ζέρβης, Άνω και Κάτω Γραμματικού, Ξανθογείων, Παιρέας, Κέδρωνας, Δροσιάς και το χιονοδρομικό κέντρο Βόρρας. Η κυκλοφορία διεκόπη στην Επαρχιακή Οδό Κερασιάς - Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρρας.

Στην Πιερία απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες στην Επαρχιακή Οδό Κατερίνης - Ελατοχωρίου από το Ελατοχώρι έως και το χιονοδρομικό κέντρο και στην Χαλκιδική στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Ιερισσού, μέσω Χολομώντα.

Τέλος, στο Κιλκίς αλυσίδες χρειάζονται στην Επαρχιακή Οδό Γουμένισσας -Λιβαδίων από το 17ο χιλιόμετρο.