Αστυνομικός στραγγάλισε το 7χρονο κοριτσάκι του

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία του Ευόσμου Θεσσαλονίκης, από το έγκλημα που σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι, με θύμα ένα 7χρονο παιδί. Συγκεκριμένα, πατέρας στραγγάλισε το 7χρονο κοριτσάκι του, στο σπίτι τους, επί της οδού Νεμέας, στον Εύοσμο.

Όπως έγινε γνωστό, ο δράστης - ο οποίος υπηρετούσε στις δυνάμεις των ΜΑΤ, στη Θεσσαλονίκη - παραδόθηκε και ομολόγησε την αποτρόπαια πράξη του.

Άνδρες της Ασφάλειας έσπευσαν στο σπίτι της οδού Νεμέας, ενώ και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ εκλήθη άμεσα. Το πλήρωμά του κατέβαλε προσπάθειες να κρατήσει στη ζωή το άτυχο κοριτσάκι, άλλα, δυστυχώς, ήταν πλέον αργά. 

Στο μεταξύ, τα πρώτα στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης «δείχνουν» ότι ο θάνατος της μικρής Χρύσας προήλθε από ασφυξία, γεγονός που ενισχύει την αρχική εκτίμηση ότι ο 47χρονος στραγγάλισε την ανήλικη κόρη του. Μέχρι στιγμής -πάντως- δεν έγινε γνωστό τι ήταν αυτό που «όπλισε» τα χέρια του κατηγορούμενου άνδρα.

Ο κατηγορούμενος ως παιδοκτόνος παραμένει κρατούμενος στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, όπου εξετάζεται από τους συναδέλφους του που ερευνούν την υπόθεση.

Η οικογενειακή τραγωδία διαδραματίστηκε, νωρίς το απόγευμα, μέσα στο διαμέρισμα της οδού Νεμέας, στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, όπου διαμένει ο φερόμενος ως παιδοκτόνος, μαζί με τη σύζυγό του κι ένα ακόμη, μικρότερο σε ηλικία, παιδί. Την ώρα του εγκλήματος, η σύζυγός του απουσίαζε από το σπίτι.

Ο αστυνομικός επέστρεψε πριν από λίγες μέρες στην υπηρεσία του, έπειτα από πολύμηνη άδεια ανατροφής που είχε λάβει, λόγω της γέννησης του δεύτερου παιδιού του. Όπως έγινε γνωστό, δεν είχε απασχολήσει κατά το παρελθόν την υπηρεσία του για κάποιο πειθαρχικό παράπτωμα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αντιμετώπιζε πριν από δέκα και πλέον χρόνια προβλήματα άγχους, αλλά έκτοτε δεν φαίνεται να αναφέρθηκε κάποιο ψυχοσωματικό πρόβλημα.