Στην περιμετρική της Πάτρας βρήκαν αρχαίο αγωγό!

O αρχαίος αγωγός που ήρθε στο φως κατά τη διάρκεια των εργασιών στην πλατεία Ταμπαχάνων της Πάτρας προκαλεί προβληματισμό για τη συνέχιση των εργασιών ανάπλασης της πλατείας και των γύρω οικοδομικών τετραγώνων, φέρνει όμως στο νου και την πιθανότητα της ύπαρξης και άλλων αρχαίων, που ίσως χρειαστούν αρχαιολογικές ανασκαφές.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα thebest.gr, οι εργασίες εκεί γίνονται για τις ανάγκες της ολοκλήρωσης της μίνι περιμετρικής οδού της Πάτρας, όμως τυχόν αρχαιολογικές ανασκαφές ενδεχομένως να ανατρέψουν τελείως το αρχικό ρυμοτομικό και χωροταξικό σχέδιο της δημοτικής Αρχής και της Περιφέρειας.

Την προηγούμενη εβδομάδα, οι καταστηματάρχες γύρω από την πλατεία, αλλά και εκείνοι των οικείων δρόμων, προχώρησαν σε κινητοποίηση εκφράζοντας την αγωνία τους για το αν θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα των εργασιών, οι οποίες έχουν κάνει δύσκολη την πρόσβαση στα καταστήματά τους.

Την περιοχή είχε επισκεφθεί ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο οποίος εμφανίστηκε καθησυχαστικός.

Επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή δεν κρύβουν την ανησυχία τους για την καθυστέρηση που μπορεί να προκληθεί και είναι έτοιμοι να κινητοποιηθούν εκ νέου όταν χρειαστεί.