Σαντορίνη- Σύζυγος Αμερικανίδας: Προσευχηθείτε για τη γυναίκα μου

Ο σύζυγος της 51χρονης Αμερικανίδας, που τραυματίστηκε από έκρηξη βαρελότου στη Σαντορίνη, μίλησε για την άτυχη νύχτα της Ανάστασης και συγκλόνισε.

Τη σύζυγό του χτύπησε αυτοσχέδιο βεγγαλικό των ντόπιων κατοίκων της Οίας, κατά το έθιμο. Εκείνος, με τη σειρά του, ζήτησε "να προσευχηθούν για τη γυναίκα του".

Ο φόβος δεν έχει κοπάσει μέσα του. "Τα χτυπήματα ήταν απανωτά. Η έκρηξη διαδέχθηκε η μια μετά την άλλη. Μας τίναξε πίσω η έκρηξη", δήλωσε ο 55χρονος.

"Είδα τη γυναίκα μου να αιμορραγεί. Πολύς κόσμος. Όλα έγιναν ξαφνικά", συμπλήρωσε, όντας ακόμη ταραγμένος.

Και πώς να μην είναι, αφού η σύζυγός του βρίσκεται ακόμη σε κρίσιμη κατάσταση. "Οι γιατροί μας έχουν φροντίσει και μας φέρονται με τον καλύτερο τρόπο. Προσευχηθείτε για τη γυναίκα μου", λέει, ελπίζοντας σε καλύτερη τύχη για τη σύζυγό του, η οποία καλείται να ξεπεράσει το πρόβλημά της.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση έχουν συλληφθεί συνολικά πέντε άτομα, δύο την Κυριακή και άλλοι τρεις -ανάμεσά τους και ένας ανήλικος- την Τρίτη του Πάσχα.

Εκτός από το ζευγάρι των Αμερικανών, στο Βενιζέλειο νοσηλεύεται άλλος ένας τουρίστας, υπήκοος των ΗΠΑ και επίσης, ένας 50χρονος Έλληνας επιχειρηματίας, ο οποίος ζει μόνιμα τα τελευταία χρόνια στη Σαντορίνη.

Ο τουρίστας φέρει εγκαύματα, κυρίως στα πόδια, ενώ ο Έλληνας έχει τραυματιστεί και στο μάτι, ένα τραύμα που όμως φαίνεται να πηγαίνει καλύτερα.