Έντονη ανησυχία στους κατοίκους από το σεισμό στο Πόρτο – Χέλι

Διάχυτη είναι η ανησυχία στην ευρύτερη περιοχή της Ερμιονίδας, καθώς όπως λέει στο news.gr, o δήμαρχος, Δημήτρης Καμιζής, "κουνηθήκαμε άρκετά, αλλά τίποτα περισσότερο μέχρι αυτή τη στιγμή τουλάχιστον".

Όπως περιγράφει ο κύριος Καμιζής, "γύρω στις 4.20 έγινε η σεισμική δόνηση, η οποία συνοδεύτηκε από βουή, κράτησε λίγα δευτερόλεπτα, ενώ κυριάρχησαν η αγωνία και η ανησυχία".

Σύμφωνα με το δήμαρχο Ερμιονίδας μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές. "Ενημερωθήκαμε από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το οποίο προέβη σε διόρθωση της αρχικής εκτίμησης που έκανε λόγο για 4,1 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ τελικά ήταν 4,4. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με την αστυνομία".

Διαβάστε ακόμα : Σεισμός 4,4 ρίχτερ στο Πόρτο-Χέλι

Στέκεται στο μικρό εστιακό βάθος των 5 χιλιομέτρων, το οποίο, επικαλούμενος τις εκτιμήσεις των ειδικών, το χαρακτηρίζει ως "όχι καλό σημάδι". "Οι κάτοικοι εκφράζουν την ανησυχία τους, ενώ φοβόμαστε επανάληψη του φαινομένου. Πάντως, οι επίσημες ανακοινώσεις από το Γεωδυναμικό θα μας καθησυχάσουν και βοηθήσουν στην ενημέρωση του κόσμου. Με τη φύση δεν μπορεί να τα βάλει κανείς".

Σημειώνει ότι η περιοχή δεν είναι ιδιαίτερα σεισμογενής, καθώς μικροσεισμοί είχαν εκδηλωθεί και παλαιότερα, αλλά τουλάχιστον 30 χρόνια πριν, καθώς η περιοχή "δεν χαρακτηρίζεται ως σεισμικά δραστήρια", καταλήγει.