Περιστέρη: Το Λιοντάρι της Αμφίπολης θα πάει στην κορυφή του Τύμβου

"Το Λιοντάρι της Αμφίπολης θα επιστρέψει στην κορυφή του Τύμβου" τόνισε η Κατερίνα Περιστέρη κατά τη βράβευση της στη Δράμα. 

Όπως επεσήμανε με την ολοκλήρωση των εργασιών, στην κορυφή του Τύμβου θα επιστρέψει το Λιοντάρι της Αμφίπολης, όπου και βρισκόταν στα χρόνια που κατασκευάστηκε το ταφικό μνημείο και που τώρα βρίσκεται πλησίον του ποταμού Στρυμόνα.

Η Προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Σερρών Σερρών δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρχει υπόγειος θάλαμος, κάτω από τον οριζόντιο διαφραγματικό τοίχο που βρέθηκε στον τρίτο θάλαμο!

"Αν πραγματικά ο τάφος έχει συληθεί, σημαίνει ότι ήταν κάποιος πολύ μεγάλος εκεί, μια πολύ σημαντική προσωπικότητα και βέβαια δε θα το άφηναν οι τυμβωρύχοι των αρχαίων χρόνων. Πάντα ελπίζουμε. Ποτέ κανείς δεν ξέρει τι θα βρει. Δεν υπάρχει άλλος θάλαμος", σημείωσε αρχικά η κ. Περιστέρη και συμπλήρωσε: "Αυτό που λέγαμε για ύπαρξη τέταρτου θαλάμου δεν ήταν αποδεδειγμένο. Είχαμε πει ότι η ανασκαφική έρευνα θα δείξει αν υπάρχει. Είχε γίνει μία γεωλογική τομή και υπήρχαν σκέψεις ότι ίσως ήταν κάποια μικρή πόρτα, κάποιο άνοιγμα. Δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Ήταν ένας δόμος που έχει πέσει. Δουλεύουμε στον τρίτο θάλαμο και περιμένουμε να δούμε τι θα μας δείξει".