Μητέρα Ολλανδού κλόουν: Ο γιος μου είναι αυτιστικός

Ο 20χρονος Ολλανδός Cirino Schrijver που φέρεται να επιτέθηκε στον 11χρονο Ρώσο στην Κρήτη είναι αυτιστικός όπως υποστηρίζει η μητέρα του σε συνέντευξή της στην ολλανδική εφημερίδα Hart van Nederland. Σύμφωνα με το δημοσίευμα η μητέρα του νεαρού κλόουν δήλωσε επιφυλακτική για την απόφαση του γιου της να παραμείνει στην Κρήτη και να εργαστεί στο ξενοδοχείο, στο οποίο διέμεναν όταν έκαναν διακοπές στο νησί.

Την ίδια ώρα διασωληνωμένο παραμένει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Παίδων Αγλαΐα Κυριακού το 12χρονο αγόρι, μετά την ολοκλήρωση της λεπτής χειρουργικής επέμβασης στην οποία υποβλήθηκε από τους ειδικούς του νοσοκομείου.

Οι γιατροί με αγωνία αναμένουν πλέον τη μετεγχειρητική εκτίμηση που μπορούν να κάνουν μετά την αποσωλήνωση του μικρού ασθενή.

Κατά πληροφορίες, η επαναφορά του ασθενή θα επιχειρηθεί την Παρασκευή και θα αξιολογηθεί το αποτέλεσμα της επέμβασης και το εύρος της βλάβης στις κινητικές λειτουργίες των κάτω άκρων του παιδιού.

Ωστόσο υπάρχουν φόβοι ότι θα μείνει ανάπηρο καθώς η κάκωση που διαπίστωσαν είναι βαριά.

Στο μεταξύ την εμπιστοσύνη της στους έλληνες επιστήμονες έδειξε η τραγική μητέρα του 11χρονου παιδιού από τη Ρωσία που δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι από τον ολλανδό ανιματέρ του ξενοδοχείου στην Κρήτη όπου βρίσκονταν, εκφράζοντας την επιθυμία της να μείνει με τον γιο της στην Ελλάδα έως ότου βελτιωθεί η κατάσταση της υγείας του.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το tovima.gr, εκπρόσωποι της ρωσικής κυβέρνησης επικοινώνησαν με τη μητέρα και της πρότειναν να μεταφερθεί το παιδί σε νοσοκομείο της Ρωσίας. Η ίδια φέρεται να τους απάντησε ότι είναι πολύ ευχαριστημένη από την αντιμετώπιση που έχει από το ελληνικό σύστημα υγείας και τους γιατρούς και ότι θέλει να μείνει στην Ελλάδα μέχρι το παιδί να γίνει καλά.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι ο ολλανδός πρεσβευτής στην Ελλάδα επικοινώνησε με τον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο ζητώντας του συγγνώμη για τη συμπεριφορά του 20χρονου συμπατριώτη του που τραυμάτισε σοβαρά το παιδί από τη Ρωσία. Του είπε μάλιστα ότι θα υπάρξει συνεργασία των πλευρών για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Ο Ολλανδός οδηγήθηκε το πρωί της Πέμπτης στον εισαγγελέα Ηρακλείου κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας και μάλιστα από την πίσω πόρτα των δικαστηρίων. Ο δράστης πήρε προθεσμία ως τη Δευτέρα για να απολογηθεί.