“Δεν πέρασε ο τσαμπουκάς της Χρυσής Αυγής”

Ματαιώθηκε μετά από επέμβαση των ΜΑΤ η επιχείρηση για διανομή τροφίμων μόνο σε Έλληνες με την επίδειξη ταυτότητας, από τη Χρυσή Αυγή στην πλατεία Συντάγματος.

Το πρωί επικράτησε ένταση και έγινε περιορισμένη χρήση χημικών, καθώς οι Χρυσαυγίτες, παρόλο που δεν είχαν άδεια να μοιράσουν τρόφιμα στην κεντρική πλατεία της Αθήνας, αποφάσισαν να προχωρήσουν στη δράση τους.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης μετά την επέμβαση της αστυνομίας δήλωσε ότι: "Η δημοκρατικά συντεταγμένη πολιτεία απάντησε", ενώ ξεκαθάρισε: "Πετύχαμε νίκη της δημοκρατικά συντεταγμένης πολιτείας. Επιβάλουμε αυτά που αποφασίσαμε. Τελείωσε. Η λογική του τσαμπουκά δεν περνάει".

Ο κ. Καμίνης μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε πως: "Ο δήμος μοιράζει 9.000 γεύματα τη μέρα, με διακριτικό τρόπο. Δεν κάνουμε σόου σε κεντρικές πλατείες. Άλλο η φιλανθρωπία και άλλο οι θεατρικές παραστάσεις".

Χημικά και ξύλο στο Σύνταγμα για το συσσίτιο της Χρυσής Αυγής

Ένταση επικράτησε νωρίς το πρωί στο Σύνταγμα ανάμεσα σε μέλη της Χρυσής Αυγής και σε άνδρες της αστυνομίας, έγινε ρίψη χημικών και σημειώθηκαν συμπλοκές.

Παρά το γεγονός ότι το κόμμα δεν ζήτησε άδεια για να μοιράσει τρόφιμα σε Έλληνες στην κεντρική πλατεία, αλλά και παρά τις προειδοποιήσεις του Δημάρχου Γ. Καμίνη ότι δεν θα επιτρέψει το συσσίτιο, νωρίς το πρωί, φορτηγό με τρόφιμα έκανε την εμφάνιση του στο Σύνταγμα.

Τελικά έγινε μικρή διανομή τροφίμων στο πεζοδρόμιο της Αμαλίας, ενώ το φορτηγό αποχώρησε από το σημείο.

Τα μέλη της Χρυσής Αυγής αποφάσισαν να μοιράσουν τρόφιμα στο πεζοδρόμιο για να αποφύγουν τις προσαγωγές καθώς απαγορεύτηκε η διανομή στην πλατεία Συντάγματος.

Στο σημείο ήταν από το πρωί άνδρες των ΜΑΤ που εμπόδισαν  τα μέλη της Χρυσής Αυγής να ξεφορτώσουν τα τρόφιμα, ενώ έφτασε και ο Ηλίας Κασιδιάρης. Οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα ήταν κλειστοί για αρκετή ώρα.

Οι αστυνομικοί ενημέρωσαν τη Χρυσή Αυγή ότι ο εισαγγελέας έδωσε εντολή να γίνουν προσαγωγές, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του βουλευτή Η. Παναγιώταρου.

Μάλιστα οι αστυνομικοί έκοψαν κλήση στην Ηλία Κασιδιάρη γιατί είχε παρκάρει μπροστά στην πλατεία Συντάγματος.

Ο γερανός της αστυνομίας επιχείρησε να πάρει το αυτοκίνητο του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, αλλά οι συγκεντρωμένοι εμπόδισαν την αστυνομία.

"Παράνομη απαγόρευση της διανομής τροφίμων στο Σύνταγμα"

Στις 10μμ θα διεξαχθεί κανονικά η δράση κοινωνικής αλληλεγγύης στα γραφεία της Τ.Ο. Αθηνών - Δηλιγιάννη 50 Σταθμός Λαρίσης

"Νωρίς σήμερα το πρωί, το παράνομο και ανθελληνικό κράτος του Σαμαρά, του Καμίνη και των λαθρομεταναστών χτύπησε με χημικά, απόρους και πολυτέκνους" λέει η Χρυσή Αυγή. Σημειώνει ότι θα διεξαχθεί κανονικά η δράση κοινωνικής αλληλεγγύης στα γραφεία της Τ.Ο. Αθηνών - Δηλιγιάννη 50 Σταθμός Λαρίσης