Παραδόθηκε ο νέος αυτοκινητόδρομος Κορίνθου-Πατρών

"Ανοίγει ο δρόμος που περιόριζε τη Δυτική Ελλάδα, ανοίγει και ο δρόμος να βγούμε από την κρίση και την οικονομική επιτροπεία" τόνισε ο πρωθυπουργός

«Είναι μια μέρα που ολοκληρώνεται ένα έργο το οποίο πολλοί πίστεψαν ότι δεν θα ολοκληρωθεί ποτέ», επισήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, εγκαινιάζοντας τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου-Πατρών, στις σήραγγες της περιοχής Παναγοπούλας και συγκεκριμένα στη δυτική είσοδο του νότιου κλάδου, με κατεύθυνση προς την Αθήνα.

"Ανοίγουμε δρόμους. Ανοίγει ο δρόμος που περιόριζε τη Δυτική Ελλάδα στην επαφή της με το κέντρο, ανοίγει και ο δρόμος να βγούμε από την κρίση και την οικονομική επιτροπεία", τόνισε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, όπως και στη στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης και παρατήρησε: «Όλο αυτό το δύσκολο διάστημα που περάσαμε και την περίοδο της πολύ δύσκολης διαπραγμάτευσης, αλλά και τώρα, με πολλούς να παριστάνουν τις Κασσάνδρες και τους κακούς προφήτες, σπεύσαμε να κλείσουμε τα αυτιά, να σηκώσουμε τα μανίκια και να δουλέψουμε σκληρά, γνωρίζοντας ότι το όφελος από αυτή την προσπάθεια δεν θα το αποκομίσουμε άμεσα, αλλά μακροπρόθεσμα. Κι αυτό είναι το οποίο δίνει κι ένα συμβολικό μήνυμα για το πώς πρέπει από δω και στο εξής να δουλεύουμε, πώς πρέπει να αγωνιζόμαστε».

"Αυτός είναι ο ισχυρός συμβολισμός των εγκαινίων" είπε ο πρωθυπουργός και σημείωσε πως "η σημερινή μέρα είναι μέρα χαράς για τη Δυτική Ελλάδα και το μήνυμα που στέλνει είναι ότι η Ελλάδα μπορεί να σταθεί και πάλι στα πόδια της".

Όπως τόνισε, σχεδιάζεται η αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής Αθήνας-Πάτρας, που παραμένει ακόμα στις προδιαγραφές του Χαρίλαου Τρικούπη, με την κατασκευή διπλής γραμμής με ηλεκτροκίνηση.

Παράλληλα η κυβέρνηση ρίχνει το βάρος στην κοινωνική πολιτική για το νομό Αχαΐας και έτσι θα προχωρήσει σε προσλήψεις προσωπικού στα νοσοκομεία της περιοχής και σε αύξηση των κονδυλίων για τη λειτουργία τους.

Ο νέος αυτοκινητόδρομος

Από την Κόρινθο έως την Πάτρα υπάρχουν 12 καινούρια τούνελ, από τα οποία τα 10 έχουν ήδη δοθεί στην κυκλοφορία και τα δύο παραδίδονται σήμερα με τα εγκαίνια.

Ο δρόμος, μήκους 120 χλμ., έχει δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση, κεντρική διαχωριστικά νησίδα και λωρίδα έκτακτης ανάγκης (ΛΕΑ).

Η απόσταση Αθήνα – Πάτρα μειώνεται σε περίπου 1 ώρα και 40 λεπτά.