Για τη Δευτέρα διεκόπη η συζήτηση για την έκδοση των 3 Τούρκων

Το αρμόδιο Συμβούλιο του Εφετείου, που χειρίζεται την υπόθεση, αποφάσισε την ολιγοήμερη διακοπή

Διεκόπη για το πρωί της Δευτέρας η συζήτηση για την έκδοση ή μη 3 εκ των 8 Τούρκων που έφτασαν στη χώρα μας με ελικόπτερο τον περασμένο Ιούλιο  μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία.
 
Το αρμόδιο Συμβούλιο του Εφετείου, που χειρίζεται την υπόθεση, αποφάσισε την ολιγοήμερη διακοπή της συζήτησης καθώς δύο εκ των εκζητουμένων δεν είχαν δικηγόρο.  Το δικαστήριο προχώρησε στον αυτεπάγγελτο διορισμό συνηγόρου  ο οποίος ζήτησε χρόνο για να ενημερωθεί για την υπόθεση με αποτέλεσμα την διακοπή της διαδικασίας.
 
Την ίδια ώρα , η  δικηγόρος που εκπροσωπεί τον τρίτο εκζητούμενο Σταυρούλα Τομαρά  ζήτησε από το δικαστήριο τη  διακοπή της διαδικασίας  καθώς , όπως είπε, πριν από μόλις δυο εικοσιτετράωρα έφτασαν από την Τουρκία στοιχεία  που είχαν ζητήσει οι ελληνικές αρχές με αποτέλεσμα να μην  έχουν ακόμη μεταφραστεί. Επιπλέον, όπως υπογράμμισε η συνήγορος , δεν υπάρχει στο σχετικό φάκελο η κατάθεση του προϊσταμένου  των αξιωματικών.
 
Έτσι, το δικαστήριο αποφάσισε την διακοπή της συνεδρίασης του για τη Δευτέρα οπότε, εκτός απροόπτου, αναμένεται να μπει στην ουσία της υπόθεσης. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρωί της Τρίτης θα συνεδριάσει  το ίδιο συμβούλιο, αλλά με διαφορετική σύνθεση, για  να κρίνει το αίτημα έκδοσης για  τους πρώτους  τρεις  Τούρκους αξιωματικούς.