Φρίκη από τον ομαδικό βιασμό 16χρονου στη Μόρια – Σοκαριστικές λεπτομέρειες

Οι τέσσερις 17χρονοι Πκαιστανοί συλληφθέντες απολογούνται αυτή την ώρα - Παραιτήθηκαν οι δικηγόροι τους

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες του ομαδικού βιασμού του 16χρονου πρόσφυγα από το Πακιστάν που διαπράχθηκε τα ξημερώματα της προηγουμένης Παρασκευής, σε χώρο φιλοξενίας ασυνόδευτων προσφύγων στη Μόρια της Λέσβου, από τέσσερις 17χρονους ομοεθνείς του. 

Για το φρικτό συμβάν, συνελήφθησαν τέσσερις ανήλικοι υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 17 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για βιασμό και πορνογραφικές παραστάσεις ανηλίκου.

Από τη διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι οι συλληφθέντες ενέργησαν από κοινού και χρησιμοποίησαν απειλές και σωματική βία σε βάρος του 16χρονου, ενώ επιπλέον κατέγραψαν με τα κινητά τηλέφωνά τους τις πράξεις τους.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν στην κατοχή τους τρία κινητά τηλέφωνα, τα οποία κατασχέθηκαν και αποτελούν στοιχεία της δικογραφίας μια και αποδεικνύουν την αποτρόπαια πράξη τους.

Ο παθών εξετάστηκε από Ιατροδικαστή, παρουσία παιδοψυχολόγου, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα και παραπέμφθηκαν στον Ανακριτή, όπου και απολογούνται αυτή την ώρα.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ, νωρίς σήμερα το πρωί, όλοι οι δικηγόροι που ορίστηκαν αυτεπάγγελτα ως υπερασπιστές των τεσσάρων, παραιτήθηκαν αμέσως μόλις διάβασαν τη σχηματισθείσα δικογραφία.