Στις 5 Δεκεμβρίου η δίκη των 104 για το “παραδικαστικό νο2”

Αντιμέτωποι με σωρεία κακουργηματικών πράξεων οι κατηγορούμενοι

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθίσουν στις 5 Δεκεμβρίου συνολικά 104 κατηγορούμενοι, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στο αποκαλούμενο "παραδικαστικό νο 2".

Μεταξύ των φερόμενων ως πρωταγωνιστών της υπόθεσης, οι οποίοι είναι αντιμέτωποι με σωρεία κακουργηματικών πράξεων, είναι δικηγόροι, δικαστές, ένας πολιτικός μηχανικός, ένας ιερέας, ένας γνωστός τηλε-δικηγόρος, επιχειρηματίες, φοροτεχνικοί, συνδικαλιστές, η κόρη επιχειρηματία που ασχολείται με τα media, αλλάκαι επικοινωνιολόγος, γνωστός για τη σχέση του με την Εκκλησία.

Σύμφωνα με την πολυσέλιδη δικογραφία, οι κατηγορούμενοι φέρονται ως μέλη του κυκλώματος να εντόπιζαν ακίνητα-φιλέτα, ακατοίκητα και εγκαταλελειμμένα, και αφού τα καταλάμβαναν αυθαίρετα ιδρύοντας εικονικές εταιρίες, τα εμφάνιζαν ως ιδιοκτησίας άλλων μελών του κυκλώματος. Επιπλέον, φέρονται να εξαπατούσαν δικαστήρια, αλλά και να υπόσχονταν έναντι «δώρου» την απεμπλοκή από υποθέσεις, λόγω διασυνδέσεων στη Δικαιοσύνη.

Κατά περίπτωση, οι κατηγορούμενοι καλούνται να λογοδοτήσουν, μεταξύ άλλων, για συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, απάτη από κοινού, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, απόπειρα εκβίασης και ψευδή βεβαίωση.

Αξίζει να σημειωθεί πως αναζητούνται με εντάλματα σύλληψης 36 άτομα για τα οποία το Συμβούλιο Εφετών, με το παραπεμπτικό βούλευμα του, διατάσσει τη διατήρηση της ισχύος των ενταλμάτων. Επιπλέον, οι δικαστές διατάσσουν να διαβιβαστούν αντίγραφα εγγράφων στην Εισαγγελία Πρωτοδικών προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο τέλεσης αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αξιόποινων πράξεων.

Τα επίμαχα έγγραφα, όπως αναφέρεται, σχετίζονται με συγκεκριμένες θεματικές ενότητες, οι οποίες περιγράφονται σε μία εκ των συνολικά επτά εισαγγελικών προτάσεων που έχουν συνταχθεί για την υπόθεση.