Πέθανε η ενδυματολόγος Ντένη Βαχλιώτη

Την τελευταία της πνοή άφησε τα ξημερώματα της Τρίτης η Ντένη Βαχλιώτη στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» όπου νοσηλευόταν τον τελευταίο καιρό.
 
Η ελληνίδα ενδυματολόγος είχε γεννηθεί στην Αθήνα το 1922.
 
Είχε σπουδάσει στο Παρίσι, τη Φλωρεντία και τη Ρώμη. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1955 όταν της ανέθεσαν τα κοστούμια για την παράσταση «Ωραία Ελένη» του Ρουσέν στο Θέατρο Ρεξ- Κοτοπούλη σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Μυράτ και πρωταγωνίστρια τη Μελίνα Μερκούρη.
 
Με τη Μερκούρη ήταν φίλες από τα εφηβικά τους χρόνια.
 
Οι δυο τους συνεργάστηκαν σε πολλές ταινίες και παραστάσεις μεταξύ των οποίων: «Στέλλα» του Κακογιάννη,  «Ποτέ την Κυριακή», «Φαίδρα» και «Τοπ Καπί» του Ντασέν καθώς και στους «Νικητές» του Μίλος Φόρμαν. 
Η Βαχλιώτη δημιούργησε τα κοστούμια στο «Γλυκό πουλί της νιότης» του Ουίλιαμς στο Θέατρο Τέχνης σε σκηνοθεσία Κουν, «Μήδεια» το ΄75 στο ΚΘΒΕ με τον Βολανάκη και το κοστούμι ευριπίδειας ηρωίδας εκτίθεται έκτοτε στο Μουσείο του Κόβεν Γκάρντεν (αναπαραγωγή του υπάρχει στο Θεατρικό Μουσείο του Τόκυο). Στο ενεργητικό της μετρά ταινίες του Κούνδουρου («Ο δράκος»),  του Φίλιπ Σέβιλ («Οιδίποδας») με τους Κρίστοφερ Πλάμερ, Ντόναλντ Σάδερλαντ και Όρσον Ουέλς.
 
Η κηδεία της θα γίνει την Τετάρτη (19/11), στις 13.00, από το Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών.