Ιατρικός Σύλλογος: Καταγγέλλει επιλεκτικές σχέσεις γιατρών-ΕΟΠΥΥ

"Επιλεκτικές" μετακινήσεις ιατρών του ΕΟΠΥΥ από τις πρώην μονάδες υγείας του Οργανισμού προς τις κεντρικές υπηρεσίες οι οποίες δημιούργησαν μια κλειστή ομάδα "τυχερών" γιατρών που φέρονται να μην έχουν καν τεθεί σε διαθεσιμότητα ούτε και χρειάστηκε ποτέ να επιλέξουν μεταξύ ιδιωτικού ιατρείου και ΠΕΔΥ, καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά (ΙΣΠ), ζητώντας ταυτόχρονα από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας ενημέρωση και εξηγήσεις.
 
Όπως αναφέρει συγκεκριμένα ο ΙΣΠ, σε επιστολή του προς τον ΕΟΠΥΥ την οποία κοινοποιεί και στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας, "μετά από ενημέρωση ιατρών μελών μας, ότι από τον Οκτώβρη του 2013 έως και τον Φεβρουάριο του 2014, υπήρξαν "επιλεκτικές" μετακινήσεις από τις μονάδες Υγείας του ΕΟΠΥΥ στην Κεντρική Διοίκηση – Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ,  ζητάμε  να μας γνωρίσετε εάν είναι αληθές, ποιοι μετακινήθηκαν, πότε, με ποια απόφαση και εάν είναι με τη σύμφωνη γνώμη της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας.
 
Επικαλείται δε η πρόεδρος του ΙΣΠ, κυρία Βαρβάρα Ανεμοδουρά ότι σε συναντήσεις που είχαν με τον καθ’ ύλην αρμόδιο για τον ΕΟΠΥΥ υφυπουργό Υγείας κ. Μπέζα, το διάστημα Δεκεμβρίου – Ιανουαρίου στο υπουργείο "ο υφυπουργός είχε απορρίψει τυχόν τέτοια  τακτική,  σε  προσωπική δε επικοινωνία που είχε ο Υφυπουργός  με την Πρόεδρο  του ΙΣΠ, είχε δηλώσει άγνοια για το γεγονός και θα ζητούσε περαιτέρω στοιχεία επ’ αυτού".

Ωστόσο, η ίδια υπογραμμίζει ότι "η κατάσταση από ότι έχουμε ενημερωθεί είναι διαφορετική και επειδή οφείλουμε όλοι να λέμε τα πράγματα όπως είναι στην πραγματικότητα, ζητούμε να μας απαντήσετε στα ως άνω ερωτήματα μας".

Αναφερόμενη δε στις καταγγελίες που έχουν γίνει στον Σύλλογο, αναφέρεται σε "άτομα που "εν κρυπτώ" μετακινήθηκαν προκειμένου να αποφύγουν την διαθεσιμότητα, την απομάκρυνση τους από τον Οργανισμό, το αναγκαστικό κλείσιμο των ιδιωτικών τους ιατρείων, και δεν απεμπόλησαν τα  εργασιακά δικαιώματα δεκάδων ετών" και ζητεί αρμοδίως άμεση απάντηση.