Άγιος Παντελεήμονας: Η παιδική χαρά άναψε φωτιές στην…πλατεία

Στο επίκεντρο αντιπαραθέσεων βρίσκεται μετά από αρκετό καιρό και πάλι ο Άγιος Παντελεήμονας, με την επανεμφάνιση χρυσαυγιτών, που επιχείρησαν να παρεμποδίσουν τις εργασίες κατασκευής νέας παιδικής χαράς, στην πλατεία.

Μάλιστα ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, καταγγέλλει «περιορισμένος αριθμός «αγανακτισμένων» πολιτών, συνεπικουρούμενοι από «διακεκριμένους» εκπροσώπους της νεοναζιστικής οργάνωσης, επιχείρησαν να παρεμποδίσουν τις εργασίες κατασκευής νέας παιδικής χαράς, στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα».

Ο δήμαρχος Αθηναίων διεμήνυσε ότι «ο δήμος έχει αποδείξει ότι δεν υποκύπτει στη λογική της βίας. Η δημοτική αρχή θα πράξει και αυτή τη φορά ό, τι είναι απαραίτητο, προκειμένου να διασφαλιστεί η νομιμότητα και τα δικαιώματα όλων των πολιτών».

Μάλιστα, ο δήμαρχος Αθηναίων ζήτησε εισαγγελική παρέμβαση για να υπάρξει η «νόμιμη προστασία» ώστε να συνεχιστούν οι εργασίες για την παιδική χαρά και να προστατευθούν οι εργαζόμενοι του Δήμου. Χθες Τετάρτη, απέστειλε στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτα Φάκου επιστολή στην οποία περιγράφει τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στον Αγιο Παντελεήμονα, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι δεν είναι τυχαίο ότι «στην περιοχή κατέφθασε σε λίγη ώρα και ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Ηλ. Κασιδιάρης».

Το περιστατικό κατήγγειλε και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδηςυποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Τόνισε ότι «η δημοκρατική Αθήνα πρέπει να καταδικάσει την επίθεση φασιστών σε συνεργεία του δήμου Αθηναίων που έκαναν εργασίες ανακατασκευής στην παιδική χαρά του Αγίου Παντελεήμονα. Η Ανοιχτή Πόλη καλεί τους κατοίκους σε όλες τις γειτονιές να απομονώσουν τα εγκληματικά φασιστικά και ρατσιστικά στοιχεία, και να αγωνιστούν μαζί μας για μια πόλη δημοκρατική, ανεκτική, φιλική και ασφαλή για όλους τους κατοίκους της».

Στέλνοντας μήνυμα «σε αυτούς που επένδυσαν κατά το παρελθόν στην θεωρία των «δύο άκρων», συμψηφίζοντας τις ναζιστικές ομάδες με κινήματα και κοινωνικές πρωτοβουλίες αλληλεγγύης», είπε ότι «τους προτείνουμε να αναλογιστούν πόση βοήθεια προσέφεραν στις ακροδεξιές ομάδες, με την υποκριτική αυτή τακτική».