Πότε θα ανοίξουν τα φαρμακεία στην Αττική

Ιδιαίτερα τεταμένη είναι η ατμόσφαιρα στη διάρκεια της συνεδρίασης του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής. Οι φαρμακοποιοί σύμφωνα με πήγές του news.gr εμφανίζονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν με κάθε τρόπο τις κινητοποιήσεις τους.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει πρόσωπο, το οποίο γνωρίζει καλά τις εξελίξεις στο μέτωπο των φαρμακείων, όλες οι προτάσεις συγκλίνουν στη συνέχιση των κινητοποιήσεων είτε με τον παραδοσιακό τρόπο είτε με άλλον. "Στόχος των φαρμακοποιών είναι να πέσει η κυβέρνηση", αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται πάντως ότι σήμερα Δευτέρα, τα φαρμακεία στον Πειραιά και την επικράτεια παραμένουν ανοιχτά, ενώ στην Αττική έχουν βάλει λουκέτο, με δεδομένη και τη γενική συνέλευση του συλλόγου.

Οι προτάσεις που βρίσκονται αυτή τη στιγμή είναι οι εξής:

-Διενέργεια 24ωρων κυλιόμενων απεργιών.

-Διακοπή των κινητοποιήσεων από την Τρίτη, με πιθανότητα επανέναρξης ανά πάσα στιγμή.

-Απεργίες τις ημέρες των εκλογών

-Κατάργηση των εφημεριών και διατήρηση μόνο των διανυκτερεύσεων.

Η πρόταση πάντως που αυτή τη στιγμή δείχνει να είναι και η επικρατέστερη, αφορά στη μετατροπή των φαρμακείων σε "εκλογικά κέντρα" διαμαρτυρίας σε μόνιμη βάση και με ευθύνη των τοπικών οργάνων και του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, εναντίον όσων ψήφισαν το πολυνομοσχέδιο.

Σε αυτό το πλαίσιο θα τυπωθούν ενημερωτικά φυλλάδια και αφίσες, απευθυνόμενες προς τους πολίτες, όπου θα αναφέρεται χαρακτηριστικά "Ποιον να μην ψηφίσεις και γιατί", όπως υποστηρίζει το ίδιο πρόσωπο.

Άξιο αναφοράς, όπως λέει, είναι το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή στα φαρμακεία επισκέπτονται καθημερινά 500.000 πολίτες, γεγονός που δείχνει σύμφωνα με τους φαρμακοποιούς το μέγεθος της επιρροής του κλάδου.

Πάγια στάση των φαρμακοποιών είναι η 'επικήρυξη', του υπουργού Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη με φυλλάδια, ενώ σε όλα αυτά θα προστεθεί η ενημέρωση από πλευράς των μελών των τοπικών συλλόγων προς τον κόσμο για το "ποιος ευθύνεται για τα όσα έχουν συμβεί".

Το οριστικό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας αναμένεται να ανακοινωθεί λίγο μετά τις 14.00, οπότε και θα υπάρξει συγκεκριμένη απόφαση για τον τρόπο δράσης και το επόμενο χρονικό διάστημα.

Μέσα από την εφαρμογή του news.gr μπορείτε να δείτε τα εφημερεύονται και διανυκτερεύοντα φαρμακεία για να μπορέσετε να εξυπηρετηθείτε.