Παντελίδης: Τα αστέρια του τραγουδιού που εκτέθηκαν σε λαϊκό προσκύνημα

Από τον Διονυσίου στον Παντελίδη

Σε λαϊκό προσκύνημα θα εκτίθεται από το Σάββατο στις 10 το πρωί η σορός του δημοφιλή λαϊκού καλλιτέχνη, Παντελή Παντελίδη. 

Στη συνέχεια παραθέτουμε μερικούς σπουδαίους ερμηνευτές της ελληνικής λαϊκής μουσικής, οι οποίοι εκτέθηκαν κατά καιρούς σε λαϊκό προσκύνημα. Εξαίρεση αποτέλεσε ο Στράτος Διονυσίου. Στην διάρκεια της κηδείας του εκδηλώθηκαν επεισόδια και λιποθυμίες από θαυμαστές του οι οποίοι προσπαθούσαν να αποχαιρετήσουν τον αγαπημένο τους καλλιτέχνη.

Αλίκη Βουγιουκλάκη

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη πέθανε στις 23 Ιουλίου 1996 στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών από καρκίνο. Ακολούθησε διήμερο λαϊκό προσκύνημα της σορού της στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών. Στις 25 Ιουλίου 1996, η νεκρώσιμη ακολουθία εψάλη στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών και η ταφή της πραγματοποιήθηκε από το Α' Νεκροταφείο Αθηνών δημοσία δαπάνη.

Βίκυ Μοσχολιου

Διήμερο λαϊκό προσκύνημα έγινε στη μνήμη και της Βίκυς Μοσχολιού. Η μεγάλη κυρία του πενταγράμμου άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 62 ετών στις 16 Αυγούστου του 2005.

Δημήτρης Μητροπάνος

Σε λαϊκό προσκύνημα εκτέθηκε τον Απρίλιο του 2012 στο παρεκκλήσι του Α’ Νεκροταφείου η σορός του Δημήτρη Μητροπάνου, ο οποίος πεθανε σε ηλικία 64 ετών. 

Ο Μητροπάνος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Υγεία με οξύ διαρροϊκό σύνδρομο και εμετούς. Εκεί εμφάνισε πνευμονικό οίδημα και μεταφέρθηκε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπου και άφησε την τελευταία του πνοή στις 11:00 το πρωί.

Στέλιος Καζαντζίδης

Σε λαϊκό προσκύνημα εκτέθηκε και η σορός του σπουδαίου Στέλιου Καζαντζίδη, στο νεκροταφείο της Ελευσίνας. Ο μεγάλος καλλιτέχνης ετάφη στον οικογενειακό τάφο της μητέρας του.

Έφυγε από τη ζωή, στις 14 Σεπτεμβρίου 2001, σε ηλικία 70 ετών, μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο.

Στράτος Διονυσίου

Στην περίπτωση του Στράτου Διονυσίου δεν εκτέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του μεγάλου λαϊκού καλλιτέχνη. Ωστόσο η κηδεία του μετατράπηκε σε λαϊκό προσκύνημα.

Για αρκετή ώρα ο κόσμος σπρωχνόταν προκειμένου να πλησιάσει το φέρετρο και να αποτίσει φόρο τιμής, ενώ υπήρξαν γυναίκες που λιποθύμησαν. Πολλοί, προκειμένου νε μπορούν να δουν, ανέβαιναν σε γειτονικά μνήματα, με αποτέλεσμα να προκαλέσουν ζημιές, που πλήρωσε αργότερα η οικογένεια Διονυσίου.