Επέτειος Γρηγορόπουλου: Πεδίο μάχης τα Εξάρχεια, βροχή από πέτρες και μολότοφ

Εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν στην περιοχή των Εξαρχείων, μετά τη συγκέντρωση και πορεία αντιεξουσιαστών και άλλων συλλογικοτήτων στα Προπύλαια, για τα επτά χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε με ένταση, καθώς νεαροί επιτέθηκαν με μολότοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ στη Στοά Πεσμαζόγλου, ωστόσο το επεισόδιο δεν πήρε έκταση. Στη συνέχεια, ωστόσο, νέα επεισόδια ξέσπασαν στην Πανεπιστημίου, όπου σημειώθηκαν ρίψεις μολότοφ από ομάδα νεαρών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης από την αστυνομία.

Ο μεγάλος όγκος της πορείας κατευθύνθηκε προς τα Εξάρχεια, όπου νεαροί έβαλαν φωτιά σε έναν κάδο απορριμμάτων στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Μπενάκη.

Επεισόδια σημειώθηκαν στην οδό Στουρνάρη, έξω από το Πολυτεχνείο, όπου νεαροί επιχείρησαν να πυρπολήσουν ένα ΙΧ αυτοκίνητο, αλλά η φωτιά σβήστηκε από τους αστυνομικούς.

Άλλες ομάδες αντιεξουσιαστών άναψαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων σε διάφορα σημεία των Εξαρχείων.

Ταυτόχρονα, νεαροί επιτέθηκαν με πέτρες και βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, που βρίσκονταν παντού και οι οποίες απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, έχουν γίνει μέχρι στιγμής πάνω από είκοσι προσαγωγές.

Το μεσημέρι, μαθητές, φοιτητές, εκπρόσωποι της Λαϊκής Ενότητας, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΜΛ-ΚΚΕ και άλλων παρατάξεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς συμμετείχαν στην πορεία που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας, στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Η πορεία, που ξεκίνησε στις 3 το μεσημέρι από τα Προπύλαια, ολοκληρώθηκε χωρίς επεισόδια, εκτός από δύο μικροπεριστατικά. Συγκεκριμένα, νεαροί πέταξαν πέτρες εναντίον των ΜΑΤ στην οδό Ακαδημίας χωρίς να υπάρξει συνέχεια και λίγο αργότερα έβαλαν φωτιά στην τέντα περιπτέρου στην οδό Σταδίου, η οποία σβήστηκε αμέσως.

ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΜΑΤΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΜΑΤΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΜΑΤΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΜΑΤΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΜΑΤ

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος