Με μπουκάλια έφυγε η τρόικα από το υπουργείο Οικονομικών

Η τρόικα έφυγε με μπουκάλια από το υπουργείο Οικονομικών.

Η τρόικα αποχώρησε με αποδοκιμασίες και γιουχαΐσματα, μετά από χαρακτηριστική καθυστέρηση, καθώς η πόρτα του υπουργείου Οικονομικών έμεινε για αρκετή ώρα κλειστή, μέχρι να ανοίξει διάδρομος για να βγουν οι τεχνοκράτες, ενώ στο αυτοκίνητο με το οποίο τελικά έφυγαν οι τροϊκανοί, συγκεντρωμένοι διαδηλωτές πλησίασαν και προσπάθησαν να χτυπήσουν τον ουρανό.

Κάποιοι από τους διαδηλωτές που γιούχαραν την τρόικα αποπειράθηκαν να πετάξουν μπουκάλια στο αυτοκίνητο με το οποίο αποχώρησαν οι τροϊκανοί.

Στα επεισόδια που ακολούθησαν, τραυματίας βρέθηκε και ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασόπουλος, ενώ προσήχθη ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Γρηγόρης Καλομοίρης.

Από τους συνδικαλιστές των σχολικών φυλάκων υπήρξε η καταγγελία ότι χτυπήθηκε μία καθηγήτρια από αστυνομικούς. Μία γυναίκα είχε τραυματιστεί νωρίτερα και ένας άνδρας είχε λιποθυμήσει.

Η τρόικα συζήτησε με τον κ. Μητσοτάκη για τη διαθεσιμότητα, στη συνάντηση που έγινε στα γραφεία του υπουργείου Οικονομικών.

Ο κ. Μητσοτάκης, ενημέρωσε τους εκπροσώπους της ΕΚΤ, του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την πορεία της διαδικασίας της κινητικότητας και των απολύσεων από το Δημόσιο.

Η συνάντηση έγινε στο υπουργείο Οικονομικών, ενώ έξω από το κτίριο σημειώθηκαν επεισόδια ανάμεσα σε αστυνομικούς και διαδηλωτές.

Στη Βασιλίσσης Σοφίας δεν κρύβουν τον εκνευρισμό τους γιατί σε σχέση με την κινητικότητα-διαθεσιμότητα των δημοτικών υπαλλήλων, η χώρα μας βρίσκεται ακριβώς εκεί που βρισκόταν κατά την προηγούμενη επίσκεψη της τρόικας.

Η υπόθεση της διαθεσιμότητας στους δήμους φαίνεται ότι έχει εκνευρίσει και τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας που βρίσκονται σε επαφή με τα στελέχη του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα «αγκάθια» της συνάντησης των εκπροσώπων της τριμερούς με την πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου.

Όχι μόνο γιατί λόγω των παλινωδιών των υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εσωτερικών καθυστέρησε η έκδοση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης με αποτέλεσμα να φτάνουμε στο Μάρτιο και ακόμη να μην έχουμε αριθμό "εθελοντών" για την κινητικότητα -η προθεσμία λήγει στις 6 Μαρτίου- αλλά και επειδή είναι εξαιρετικά απίθανο οι δηλώσεις να φτάσουν τις 3.600 που απαιτούνται.