Κάποιες φορές αρκεί ένα sms: Εκπληκτική απήχηση στο κάλεσμα αιμοδοσίας

Από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας

Εκπληκτική απήχηση είχε η έκκληση εθελοντών για αιμοδοσία, μέσω μηνυμάτων σε κινητά τηλέφωνα (sms), του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ).

Έτσι, από τις 20 Ιανουαρίου μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου, στάλθηκαν 193.000 sms και η συλλογή αίματος σε όλη την Ελλάδα, μέχρι 31 Μαρτίου, ήταν 120.000 μονάδες και δεδομένου ότι το 55% προέρχεται από εθελοντική αιμοδοσία, μέσα σε 2,5 μήνες έδωσαν αίμα 66.000 εθελοντές.

Πιο συγκεκριμένα, υπήρξε αύξηση κατά 5.267 μονάδες αίματος μέσα σ’ αυτό το διάστημα, σε σύγκριση με το αντίστοιχο του 2016 και το 94% της αύξησης παρατηρείται στον μήνα Μάρτιο (4.959 μονάδες).

Το ΕΚΕΑ πραγματοποίησε πρώτη φορά έκκληση μέσω μηνυμάτων, δυνατότητα που δίνει το νέο ηλεκτρονικό Εθνικό Μητρώο Αιμοδοτών (ΕΜΑ).

«Τα νούμερα αυτά επιβεβαιώνουν την αποτελεσματικότητα των ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας στην προσέλκυση αιμοδοτών και δικαιώνουν τον σχεδιασμό μας» αναφέρει ανακοίνωση του ΕΚΕΑ. Προστίθεται ότι το ΕΚΕΑ «συνεχίζει σ’ αυτή την κατεύθυνση, με στόχο την πραγματοποίηση του οράματος ετών, για αίμα προερχόμενο αποκλειστικά από συστηματικούς εθελοντές αιμοδότες».