Συμβουλευτική από το δήμο Νέου Ηρακλείου για όσους έχουν ανάγκη

Ένα καινοτόμο πρόγραμμα Συμβουλευτικής και Υποστήριξης εκκινεί ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, σε συνεργασία με την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Λαϊκή Βοήθεια», προκειμένου να παρέχει ακόμα μια σειρά από δράσεις στήριξης στους κατοίκους της πόλης που το έχουν ανάγκη.

Οι συντονιστές του προγράμματος, με την παράλληλη παρουσία μιας κρίσιμης μάζας εθελοντών, θα βρίσκονται από τη Δευτέρα 18 Μαΐου – και κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη – από τις 18.00 έως τις 20.00, στον 1ο όροφο του δημαρχείου Ηρακλείου Αττικής (Στ. Καραγιώργη 2 και Μαρίνου Αντύπα), στα γραφεία του ΚΕΠ Υγείας, για να παρέχουν ΔΩΡΕΑΝ συμβουλές και υποστήριξη στους παρακάτω τομείς:

Ψυχολογική και παιδαγωγική στήριξη

Νομική υποστήριξη

Χρηματοοικονομική συμβουλευτική

Επαγγελματικό προσανατολισμό – επανατοποθέτηση

ΠΡΟΣΟΧΗ. Οι συναντήσεις θα γίνονται ΜΟΝΟ κατόπιν ραντεβού στα τηλέφωνα της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής: 2102716636 και 2102724045, από όπου οι πολίτες μπορούν να πάρουν περισσότερες πληροφορίες.

Το πρόγραμμα ξεκινά μετά και την υπογραφή του σχετικού μνημονίου συνεργασίας ανάμεσα στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής και την ΚΟΙΝ.ΣΕ.Π., η οποία έγινε στο γραφείο του δημάρχου της πόλης, Νίκου Μπάμπαλου. Τη Λαϊκή Βοήθεια εκπροσώπησαν ο Υάκινθος Δελέρνιας και ο επιχειρησιακός διευθυντής της ΚΟΙΝ.ΣΕ.Π. Γιώργος Αρβανίτης.

«Πραγματοποιούμε ήδη σε άλλους δήμους το σχετικό πρόγραμμα με ιδιαίτερη επιτυχία. Μέσα από αυτή την κοινή προσπάθεια με τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής, θα προσφέρουμε βοήθεια και συμβουλές στους κατοίκους της πόλης, προκειμένου κανείς να μην νιώθει μόνος στην περίοδο της οικονομικής κρίσης», σχολίασε για την έναρξη της συνεργασίας ο κ. Δελέρνιας.

«Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις υλικά τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Είναι εξίσου σημαντική όμως και η ψυχολογική στήριξη, συνοδευόμενη με συμβουλές που θα βοηθήσουν τους Ηρακλειώτες να ξεπεράσουν τα δύσκολα», τόνισε από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Γιώργος Οικονομίδης.

«Στόχος του Δήμου, της δημοτικής αρχής, είναι να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να παρέχει όσο το δυνατό περισσότερες δομές στήριξης και φροντίδας στους συνανθρώπους μας, ειδικά σε αυτούς που δοκιμάζονται αυτή την περίοδο», το αντίστοιχο σχόλιο του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου.