17 με 18 Ιουνίου μπορούν να αυτοπαρουσιαστούν οι υποψήφιοι Διευθυντές σχολείων

17 με 18 Ιουνίου μπορούν οι εκπαιδευτικοί, που είναι υποψήφιοι για τις θέσεις Διευθυντών σχολικών μονάδων της Β/θμιας καθώς και των εργαστηριακών κέντρων, να απουσιάσουν από τις θέσεις τους για να αυτοπαρουσιαστούν στο σύλλογο διδασκόντων. 

Η διαδικασία είναι προαιρετική, πραγματοποιείται ύστερα από συνεννόηση του υποψηφίου με το σύλλογο διδασκόντων της σχολικής μονάδας που θα αυτοπαρουσιαστεί, έτσι ώστε να μην διαταραχθεί η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων. Σημειώνεται ότι η άδεια που τυχόν θα χορηγηθεί από την προϊσταμένη του αρχή χρεώνεται ως κανονική άδεια. 

Ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας γνωστοποιεί με έγγραφό του, που διαβίβασε στη Βουλή, στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ότι ο στόχος του Υπουργείου είναι να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες επιλογής Διευθυντών και Υποδιευθυντών σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εντός του διδακτικού έτους.

Επίσης γνωστοποιείται ότι σε κενές ή κενούμενες θέσεις Διευθυντών ή υποδιευθυντών σχολικών μονάδων και εργαστηριακών κέντρων και υπευθύνων τομέων Ε.Κ, η διαδικασία επιλογής επαναλαμβάνεται το αργότερο εντός τριών μηνών, με απόφαση του οικείου διευρυμένου ΠΥΣΠΕ ή ΠΥΣΔΕ.

Καλόγηρος Βασίλειος