Τάσος Κουράκης για την προσμέτρηση της προϋπηρεσίας

Το θέμα της προσμέτρησης της προϋπηρεσίας των εκπαιδευτικών όλων των κατηγοριών αποτελεί αντικείμενο μελέτης της νέας ηγεσίας του ΥΠΟΠΑΙΘ. Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται η θεραπεία όλων των ανορθολογισμών που έχουν δημιουργηθεί μέχρι σήμερα και η δίκαιη επίλυση όλων των υφιστάμενων αδικιών.

 

Τα παραπάνω αναφέρει σε γραπτή του απάντηση που διαβίβασε στη Βουλή  ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης μετά από αναφορά της βουλευτού ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου με θέμα «Απολυμένοι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί και διορισμός τους στη δημόσια εκπαίδευση».

 

Θυμίζουμε ότι το Υπουργείο Παιδείας με ρύθμιση η οποία θα περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο, που θα δοθεί για δημόσια διαβούλευση τις επόμενες μέρες, προχωρά στο "ξεκλείδωμα" των πινάκων που έπαψαν να τροφοδοτούνται με νέα στοιχεία προϋπηρεσίας από τις 30.6.2010. 

 

Η ρύθμιση αναφέρει τα ακόλουθα:

 

1.      Οι ενιαίοι πίνακες προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών, όπως αυτοί ίσχυαν μέχρι τη δημοσίευση του ν.3848/2010 στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, συνεχίζουν να τροφοδοτούνται από 1.9.2010 με στοιχεία προϋπηρεσίας. Ειδικά, κατά την προσμέτρηση αυτή, ο χρόνος πραγ­ματικής εκπαιδευτικής υπηρεσίας αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών που έχει διανυθεί κατά το χρονικό διάστημα 2010-2014 σε δυσπρόσιτες ή απομακρυσμένες σχολικές μονάδες δεν υπολογίζεται σ το διπλάσιο.  Οι ενιαίοι πίνακες προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών τροφο­δοτούνται από το ανωτέρω χρονικό διάστημα με τα στοιχεία προϋπηρεσίας από το σχολικό έτος 2015-2016.

 

Καλόγηρος Βασίλειος