Πόσα χρήματα θα λάβουν όσοι εργαστούν στην Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη

Σήμερα λήγει η προθεσμία για τις 302 θέσεις ωρομίσθιων εκπαιδευτικών για το πρόγραμμα της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης που θα πραγματοποιηθεί στα ΕΠΑΛ ορισμένων περιοχών της χώρας. 

Όπως έχει γράψει το news.gr οι εκπαιδευτικοί που είναι εγγεγραμμένοι στον πίνακα αναπληρωτών  μπορούν να καταθέσουν την αίτησή τους σε μία Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ενώ έχουν δικαίωμα να δηλώσουν όλα τα Σχολικά Κέντρα Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης μιας Διεύθυνσης. 

Σε επικοινωνία που είχε το news.gr με Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ενημερώθηκε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από εκπαιδευτικούς κυρίως της ειδικότητας των φιλολόγων ενώ αντίθετα μειωμένο είναι το ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών τεχνικών ειδικοτήτων. 

Αμοιβές των εκπαιδευτικών που θα προσληφθούν 

Όσον αφορά τις απολαβές των εκπαιδευτικών που θα εργαστούν στο εν λόγω πρόγραμμα σημειώνουμε ότι το ωρομίσθιο για κάποιον εκπαιδευτικό ο οποίος εντάσσεται στο κλιμάκιο ΣΤ0 (προϋπηρεσία μικρότερη από 24 μήνες/ 1092 βασικός μισθός ΣΤ0/95,83) είναι μεικτά  11,4 ευρώ και καθαρά περίπου στα 9,5 ευρώ. Δηλαδή με 8 ώρες την εβδομάδα, που είναι το ανώτατο όριο ωρών, ο εκπαιδευτικός θα λάβει 76 ευρώ την εβδομάδα. Φυσικά το ωρομίσθιο αυξάνεται αν ο εκπαιδευτικός έχει προϋπηρεσία μεγαλύτερη των 24 μηνών οπότε και διαμορφώνεται μεικτά στα 12,53 ευρώ  και καθαρά στα 10,5 περίπου. 

Όσον αφορά τα ένσημα ο αριθμός τους θα είναι όσες και οι μέρες απασχόλησης. Δηλαδή αν κάποιος ωρομίσθιος εργάζεται 4 μέρες επί 2 ώρες θα λάβει 4 ένσημα την εβδομάδα ενώ αν εργάζεται 2 μέρες επί 4 ώρες θα λάβει 2 ένσημα την εβδομάδα. 

Σημειώνουμε ότι το χρονικό διάστημα εργασίας είναι μικρό οπότε στην καλύτερη των περιπτώσεων ένας εκπαιδευτικός θα εργαστεί για περίπου 40 ώρες που σε χρήματα σημαίνει 380 ευρώ ( με μισθολογικό κλιμάκιο ΣΤ0) και σε μόρια 0,4 του μήνα. 

Καλόγηρος Βασίλειος