Στον Εισαγγελέα για προβλήματα σε δημοτικό σχολείο

Στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών απευθύνθηκε  η Διεύθυνση Προσωπικού Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το ζήτημα του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πετρούπολης επισυνάπτοντας όλα τα σχετικά έγγραφα και ζητώντας τη συνδρομή του, προκειμένου να προστατευθεί η ομαλή λειτουργία του σχολείου.

Στο εν λόγω δημοτικό σχολείο, σύμφωνα με ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ, οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί ζουν μια κατάσταση που όμοιά της δεν έχει υπάρξει στα σχολικά χρονικά.

Στο κείμενο τους αναφέρουν ότι ένας δικομανής γονιός μαθητή μηνύει σχεδόν καθημερινά τους εκπαιδευτικούς και τη διευθύντρια για ανύπαρκτα θέματα με αποτέλεσμα οι δάσκαλοι να κλείνουν το σχολείο για να προσέλθουν στους ανακριτές να καταθέσουν σχετικά με τις καταγγελίες.

Οι βουλευτές, μεταξύ άλλων, επισημαίνουν ότι οι δάσκαλοι κινδυνεύουν να τεθούν σε διαθεσιμότητα ενώ η κατάσταση έχει επηρεάσει όλη την κοινωνία της Πετρούπολης.

Οι βουλευτές ζητούσαν να μάθουν τα μέτρα που προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα και να προστατεύσει, μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς.

Το υπουργείο αναφέρει ότι είναι ενήμερο για το πρόβλημα και ότι καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια σε συνεργασία με όλους τους συναρμόδιους φορείς και τα συναρμόδια Υπουργεία, ώστε να αποκατασταθεί η ηρεμία και η εύρυθμη λειτουργία του σχολείου.

Καλόγηρος Βασίλειος