Τμήμα Τουρισμού στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Δεκτή έγινε από τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Αιγαίου η πρόταση του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για ίδρυση τμήματος Τουρισμού, στην Πανεπιστημιακή Μονάδα της Ρόδου.

Το τμήμα ιδρύεται μετά από συζητήσεις πολλών ετών του Πανεπιστημίου για την ίδρυση και λειτουργία τμήματος Τουρισμού, που, όπως εκτιμά το Πανεπιστήμιο, θα συνεισφέρει στην αναβάθμιση των Τουριστικών Σπουδών της χώρας μας.

"Η Σύγκλητος σήμερα, υπερβαίνοντας τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, στοχεύοντας στην υποστήριξη της νέας γενιάς με απόκτηση υψηλού επιπέδου γνώσεων και δεξιοτήτων σε ανταγωνιστικούς τομείς υποστήριξης της αναπτυξιακής προοπτικής της χώρας, όπως ο Τουρισμός και οι συνέργειές του με άλλες επιστημονικές περιοχές, ανταποκρίθηκε θετικά και αποφάσισε, θέτοντας ξεκάθαρους ακαδημαϊκούς όρους, την ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Αναμένει, όμως, από την Πολιτεία την υποστήριξη της απόφασης αυτής με διαχρονική συνέπεια,» αναφέρει η Πρυτανική Αρχή.

Διαδικαστικά, τα επόμενα βήματα περιλαμβάνουν την έκδοση της σχετικής απόφασης του Πρύτανη του Ιδρύματος και ακολούθως την έγκριση της απόφασης αυτής από το Συμβούλιο του Ιδρύματος".