Καταλήψεις και αντιδράσεις για την ηλεκτρονική ψηφοφορία

Έντονες αντιδράσεις πυροδότησε η πρόταση των πρυτανικών Αρχών του Πανεπιστημίου Αθηνών να λαμβάνονται οι αποφάσεις για τα θέματα που τους αφορούν μέσω ηλεκτρονικού δημοψηφίσματος.

Οι φοιτητές ετοιμάζουν και άλλες κινητοποιήσεις προκειμένου να αντιδράσουν στα όσα εξαγγέλλει ο Πρύτανης Θεόδωρος Φορτσάκης, τη στιγμή που τέσσερις χώροι του Πανεπιστημίου τελούν υπό κατάληψη.

Πάντως, ο ίδιος, με δηλώσεις του την Τετάρτη, δεσμεύτηκε ότι δε θα υπάρξει νέα επέμβαση της Αστυνομίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ολόκληρο το πανεπιστημιακό κίνημα βρίσκεται σε αναβρασμό, καθώς ούτε όλα τα μέλη ΔΕΠ φέρονται να έχουν πειστεί για την αναγκαιότητα και την αποτελεσματικότητα του μέτρου της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Ομάδα φοιτητών έχει προχωρήσει από το πρωί της Τετάρτης σε κατάληψη της κοσμητείας των Επιστημών Υγείας.

Σε ανάλογη ενέργεια προχώρησε και ομάδα φοιτητών στο Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Στο μεταξύ, κατάληψη μέχρι την Παρασκευή αποφάσισε και η γενική συνέλευση της Νομικής.

Η ένταση μεταφέρθηκε και στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, όπου διεκόπη η συνεδρίαση της Συγκλήτου από ομάδα φοιτητών.

Ο Πρύτανης Γιάννης Γκόλιας δέχτηκε να εκφράσουν τις απόψεις τους και στη συνέχεια να αποχωρήσουν ώστε να ληφθούν αποφάσεις από το σώμα, ωστόσο εκείνοι επέμεναν να τοποθετηθούν τα μέλη της Συγκλήτου επί της ανακοίνωσης Φορτσάκη και μάλιστα να την καταδικάσουν υπογράφοντας συγκεκριμένο κείμενο.

Κατόπιν αυτού η συνεδρίαση διακόπηκε και οι φοιτητές παρέμειναν στον χώρο του γραφείου της Πρυτανείας του ΕΜΠ το οποίο ελέγχουν και ουσιαστικά έχουν καταλάβει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Γκόλιας θα κάνει προσπάθεια να συγκαλέσει εκ νέου τη Σύγκλητο, ώστε να αποφασίσουν από κοινού τις περαιτέρω κινήσεις τους απέναντι στην κατάληψη που βρίσκεται εν εξελίξει.