Τα δικαιολογητικά των πολύτεκνων φοιτητών

Στη Βουλή έφθασαν οι φόβοι της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων για "μαϊμού"-πολύτεκνους λόγω του γεγονότος ότι για την απόδειξη της πολυτεκνικής ιδιότητας στους φοιτητές που αιτούνται μεταφορά της θέσης εισαγωγής δεν το  πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης να συνοδεύεται από πιστοποιητικό της ΑΣΠΕ.

Η Ομοσπονδία Πολυτέκνων με ανακοίνωσή της, που δημοσίευσε και το news.gr, είχε καυτηριάσει το πιο πάνω γεγονός και ανέφερε ότι "ως δικαιολογητικό, προβλέπεται η προσκόμιση από τους πολυτέκνους μόνο του πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης, χωρίς αυτό να συνοδεύεται από πιστοποιητικό πολυτεκνικής ιδιότητας, επιδιώκοντας με τον τρόπο αυτό να εμφανίσει όσο το δυνατό μεγαλύτερο αριθμό δήθεν πολυτέκνων που επιδιώκουν μετεγγραφή, αφού στην πραγματικότητα ο αριθμός των πράγματι πολυτέκνων θα είναι πολύ μικρότερος".

Η ΑΣΠΕ είχε υπογραμμίσει ότι "ο Συνταγματολόγος Υπουργός Παιδείας οφείλει να γνωρίζει πως δεν αρκεί να έχει κάποιος πολλά παιδιά για να χαρακτηρισθεί ως πολύτεκνος, όσο και αν είναι αυτά (4,6,8,10 κ.λπ.) αλλά μεταξύ των παιδιών αυτών πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερα (4) που να έχουν τις προϋποθέσεις που προβλέπει ο νόμος και με τη μεθόδευση του κ. Υπουργού θα εμφανισθούν "μαϊμού"-πολύτεκνοι γιατί μόνο το πιστοποιητικό οικογενειακής καταστάσεως δεν αρκεί και ούτε μπορεί να αποδείξει την πολυτεκνική ιδιότητα".

Το θέμα το έφερε στη Βουλή ο Βουλευτής κ. Νικολόπουλος ο οποίος κατέθεσε ως αναφορά το δελτίο τύπου της ΑΣΠΕ. Ο κ. Λοβέρδος διαβίβασε γραπτή απάντηση στην οποία γίνεται απλή παράθεση των όσων προβλέπει η νομοθεσία για τις μετεγγραφές χωρίς να γίνεται τοποθέτηση για τα όσα αναφέρει η ΑΣΠΕ για τους κινδύνους που ελλοχεύει η κατάθεση μόνο του πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης.

Άρθρο 3 ΦΕΚ 2665/Β

Πολύτεκνοι και τέκνα αυτών

1.      Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

2.      Εκτυπωμένη ηλεκτρονική αίτηση μεταφοράς θέσης εισαγωγής

3.      Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας γονέων

4.      Βεβαίωση εγγραφής του Τμήματος Προέλευσης

Καλόγηρος Βασίλειος