Οι ειδικότητες με τις περισσότερες αποσπάσεις

Σε 2.759 ανέρχονται οι εκπαιδευτικοί που πρέπει να λάβουν απόσπαση από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ  σύμφωνα με την πρόταση του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου. Οι αποσπάσεις από Διεύθυνση σε Διεύθυνση πραγματοποιούνται σε λειτουργικά κενά και είναι ως ένα βαθμό ενδεικτικές και του αριθμού των κενών.   Οι αποσπάσεις αυτές δεν δημιουργούν κανένα πρόβλημα στο σχολείο καθώς πραγματοποιούνται σε κενά.

 

Θυμίζουμε ότι ο Υπουργός Παιδείας έχει τονίσει ότι τα περισσότερα κενά  σε ειδικότητες της δευτεροβάθμιας εντοπίζονται σε μαθηματικούς, φιλολόγους, φυσικούς  που όπως προκύπτει από την ανάλυση των στοιχείων του αιρετού στο ΚΥΣΔΕ κ. Κορδή είχαν μεγάλο αριθμό αποσπάσεων σε λειτουργικά κενά.

 

Με βάση την πρώτη επεξεργασία των στοιχείων προκύπτει ότι οι περισσότερες αποσπάσεις σημειώθηκαν στην ειδικότητα των φιλολόγων με 582 εκπαιδευτικούς να μετακινούνται για να καλύψουν κενά.  Ακολουθούν οι καθηγητές αγγλικών με 406 αποσπάσεις, αρκετοί όμως εξ αυτών αποσπάσθηκαν στην Αθμια εκπαίδευση. Το ίδιο συμβαίνει και με τους εκπαιδευτικούς της πληροφορικής ΠΕ19-20 που είναι η τρίτη ειδικότητα σε αριθμό αποσπάσεων.

 

224 αποσπάσεις σε λειτουργικά κενά πραγματοποιήθηκαν για τους μαθηματικούς ενώ σε 198 ανέρχονται οι αποσπάσεις των γυμναστών και σε 191 των φυσικών. Τριψήφιο αριθμό αποσπάσεων είχαν οι εκπαιδευτικοί των καλλιτεχνικών και των γερμανικών.

 

418 ξενόγλωσσοι εκπαιδευτικοί έλαβαν απόσπαση στην πρωτοβάθμια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους 406 καθηγητές αγγλικών που πήραν απόσπαση οι 278 θα καλύψουν κενά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Επίσης 53 καθηγητές γαλλικών θα μετακινηθούν στην Αθμια εκπαίδευση ενώ το ίδιο ισχύει και για 87 εκπαιδευτικούς της γερμανικής γλώσσας που έλαβαν απόσπαση σε διευθύνσεις της πρωτοβάθμιας. Ο συνολικός αριθμός των ξενόγλωσσων εκπαιδευτικών που αποσπάται στην πρωτοβάθμια φθάνει τους 418.

 

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΩΝ

ΦΙΛΟΛΟΓΟΙ

582

ΑΓΓΛΙΚΩΝ

406

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

308

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΙ

224

ΓΥΜΝΑΣΤΕΣ

198

ΦΥΣΙΚΟΙ

191

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ

165

ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ

124

ΓΑΛΛΙΚΩΝ

93

ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΙ

81

ΜΟΥΣΙΚΟΙ

60

 

Καλόγηρος Βασίλειος