Λανθασμένη κατάργηση της ειδικότητας ΠΕ17.13

Τροπολογία κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση της ειδικότητας ΠΕ17.13, στην οποία εντάσσονται οι απόφοιτοι του τμήματος Μηχανικών Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής της Σχολής Εφαρμοσμένων Επιστημών του Τ.Ε.Ι. Κρήτης. Η εν λόγω ειδικότητα καταργήθηκε μαζί με άλλες ειδικότητες, αν και οι εν λόγω εκπαιδευτικοί δε δίδασκαν πότε στα ΕΠΑΛ. 

Αναφορά έγινε και στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων από την κα Δριτσέλη του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία δήλωσε ότι "οι εκπαιδευτικοί αυτοί, κύριε Υπουργέ, δίδασκαν τα μαθήματα της ειδικότητάς τους στα μουσικά γυμνάσια και λύκεια της χώρας και δεν είχαν καμία σχέση με τα ΕΠΑΛ. Με την απαράδεκτη κατάργηση δεκάδων ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ, καταργήθηκε και αυτή η ειδικότητα χωρίς κανένα λόγο. Θα θέλαμε να δείτε το θέμα και ζητάμε την αποκατάσταση αυτής της αδικίας, γιατί πραγματικά αυτοί οι άνθρωποι δεν ξέρουν για τι ακριβώς καταργήθηκε η ειδικότητά τους και γιατί αυτή τη στιγμή δεν έχουν δουλειά".

Ο κ. Δερμεντζόπουλος ζήτησε να μάθει ποια είναι αυτή η ειδικότητα, για να ενημερωθεί από την κα Δριτσέλη ότι πρόκειται για την ΠΕ 17.13, την ειδικότητα τμήματος μηχανικών μουσικής τεχνολογίας και ακουστικής, της σχολής εφαρμοσμένων επιστημών του Τ.Ε.Ι. Κρήτης

Καλόγηρος Βασίλειος